„E o discriminare”. Cum este posibil ca un elev cu media 4,59 să primească bursă de merit în valoare de 450 de lei lunar. Explicațiile oferite de directorul școlii

Author: Lavinia Medrea

Cum este posibil ca un elev cu media 4,59 să primească bursă de merit în valoare de 450 de lei lunar

Sursa: PixaBay - colaj Kanal D

Un elev dintr-un liceu din Ploiești obține bursă de merit în valoare de 450 de lei lunar, deși are media 4,59 la învățătură. Iată cum a fost posibil.

În Ploiești, un elev din Liceul Tehnologic „Elie Radu” obține bursă de merit în valoare de 450 de lei lunar, deși are media 4,59 la învățătură. În instituția respectivă, se pot obține burse chiar și cu medii de patru, cinci sau șase. Iată singura condiție necesară.

Cum este ca un elev cu media 4,59 să primească bursă de merit

Potrivit EduPedu, beneficiază de burse de merit  primii 30% dintre elevii unei clase, indiferent de medie, în ordinea descrescătoare a acestora. Singura condiție este ca elevii să aibă media 10 la purtare.

Citește și: Când primesc elevii bursele. Iată data la care cardurile lor vor fi încărcate

În Ploiești, la Liceul Tehnologic „Elie Radu”, elevii pot obține burse de merit chiar dacă au medii de patru, cinci sau șase la învățătură.

Acest lucru este posibil deoarece împlinesc condiția de a se încadra printre primii 30% din clasă.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

La Colegiul Național „Mihai Viteazul”, tot din Ploiești, lucrurile stau diferit. Există mulți elevi care au medii de peste nouă la învățătură și nu beneficiază de niciun leu. Aceeași situație este regăsită și la liceele de top, unde nici nu se pune problema ca un elev cu media sub nouă să primească bursă de merit.

Directorul de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” s-a arătat indignat de faptul că elevii cu medii sub cinci pot obține burse de merit, considerând că este un caz de discriminare față de elevii din alte licee cu medii mai mari care nu beneficiază de burse de merit.

Citește și: Mamele minore vor primi o bursă specială. Iată care este suma pe care acestea o vor pimi

„E o discriminare. Să se numească oricum altfel, dar nu de merit” , a declarat Gabriel Țaga, directorul Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Ploiești, conform Observatorul Prahovean.

Câți elevi primesc bursă de merit în liceul „Elie Radu”

Spre deosebire de Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești, unde un număr de 857 de elevi beneficiază de bursă de merit în valoare de 450 de lei/lună, doar trei dintre ei având medii sub nota nouă, la Liceul Tehnologic „Elie Radu” există un număr de 373 de elevi care beneficiază de bursă de

merit cu aceeași valoare bănească. Cea mai mică medie a unui elev care beneficiază de o astfel de bursă este de 4,59.

„Avem copii, la liceu cu media 9,86. Coborâm lista și ultima medie, la profesională, a unui elev care primește anul acesta bursă de merit pe 4,59. Vorbim de acele cazuri de elevi admiși la liceu cu note la Evaluarea Națională de 2 și 3”, a mai spus directorul școlii.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?