E oficial! Alocațiile nu mai cresc în acest an. Ludovic Orban a anunțat când vor fi majorate

Author: Amalia Georgescu
Ludovic Orban a anunțat că alocațiile nu vor mai crește în acest an
Sursa: Facebook

Vești proaste pentru copiii românilor. Deși alocațiile ar fi trebuit să crească până la finalul acestui an, Ludovic Orban a anunțat că nu se va mai întâmpla acest lucru în 2021. Când vor fi majorate?

Creșterea alocațiilor nu va mai fi posibilă până la finalul acestui an, dar cu toate acestea, Ludovic Orban dă asigurări că autoritățile din România au în plan majorarea acestora în viitorul apropiat. Când ar putea primi copiii mai mulți bani din partea statului?

Când vor crește din nou alocațiile? Ludovic Orban a făcut anunțul

Ludovic Orban a precizat că, la momentul actual, autoritățile nu au resursele necesare pentru a crește alocațiile copiilor și că banii vor fi folosiți pentru a rezolva problemele din domenii ca sănătate, educație sau investiții.

Cu toate acestea, Ludovic Orban a menționat că se va păstra planul potrivit căruia alocațiile ar urma să fie dublate, însă începând de anul viitor.

Practic, copiii ar urma să primească alocații mai mari începând cu data de 1 ianuarie 2022. La începutul anului viitor ar urma prima tranșă de mărire a alocațiilor, cu 20%, iar ulterior, acestea vor crește în mai multe tranșe, astfel încât să ajungă la valoarea stabilită anterior.

Citeste si: Bani pentru dublarea alocatiilor din impozitarea pensiilor speciale. Ciolacu: "Garantez ca PSD nu va ataca aceasta ordonanta"

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

„Coaliţia îşi menţine angajamentul de a realiza dublarea alocaţiilor conform legii. Am stabilit să crească alocaţiile. Următoarea creştere va fi de la 1 ianuarie 2022, aşa cum este amendamentul la legea de adoptare a ordonanţei care a trecut de Senat şi e în dezbatere la Camera Deputaţilor.

(...) În cazul în care va fi atacată la Curte (legea- n.r), Guvernul trebuie să fie pregătit să emită ordonanţă de urgenţă. Banii respectivi cu siguranţă la rectificarea bugetară o să fie alocaţi spre zone unde sunt necesari- cheltuieli în investiţii, sănătate, educaţie.(...) Menţinem acea majorare care este stabilită prin legea care a fost adoptată în Parlament, a fost etapizată şi vor creşte de la 1 ianuarie 2022, prima tranşă.
Urmează să decidem în funcţie de resursele bugetare care va fi ultima tranşă.”
, a precizat Ludovic Orban, potrivit digi24.ro .

Liderul PNL, Ludovic Orban, a explicat că bugetul de stat se alcătuieşte pe baza legislaţiei aflate în vigoare, astfel că trebuie respectate anumite reguli în momentul în care sunt luate hotărâri privind modul în care sunt folosiți banii.

Anunțul făcut de autorități a stârnit un val de revoltă din partea opoziției care critică amânarea creșterii alocațiilor, social-democrații considerând că alocațiile ar trebui majorate în acest an. 

Citeste si: Se schimbă vârsta de pensionare pentru femei! Când intră în vigoare noua lege