E oficial! Ce se întâmplă cu slujbele de Crăciun și de Anul Nou din acest an?

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 04 dec 2020, 16:04
Autoritățile au precizat cum se vor desfășura slujbele de Crăciun și Anul Nou
Sursa: unsplash

Dacă de Paște credincioșii nu au putut merge la biserică, acum, autoritățile au luat decizia ca slujbele de Crăciun și de Anul Nou să fie oficiate în biserici, în prezența credincioșilor.

În urma unei ședințe la care a participat și secretarul de stat Raed Arafat, reprezentanții bisericii, ai Ministerului Sănătății și ai Ministerului de Interne au elaborat un ghid de reguli privind desfășurarea slujbelor de Crăciun și de Anul Nou care vor avea loc în acest an. 

Ce reguli trebuie să respecte credincioșii care vor să meargă la biserică de Crăciun și de Anul Nou?

În perioada sărbătorilor de iarnă, mai exact de Crăciun și de Anul Nou, credincioșilor li se va permite să participe la slujbele oficiate în interiorul bisericilor. Deși recomandarea Comisiei Europene era ca aceste slujbe să fie transmise online, la televizor sau radio pentru a evita aglomerația și pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, autoritățile din România au hotărât că slujbele pot avea loc în biserici, dar cu condiția să fie respectate mai multe reguli, potrivit stirileprotv.ro .

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Mai exact, credincioșii vor putea participa la slujbele de Crăciun şi de Anul Nou, dar vor fi obligați să respecte o distanță de 2 metri în interiorul bisericilor și de 1 metru și jumătate în exteriorul acestora.

Masca de protecție va fi în continuare obligatorie, oamenii fiind îndemnați să o poarte corect, astfel încât aceasta să acopere atât nasul, cât și gura. În interiorul bisericilor, obiectele vor fi dezinfectate, în special cele care sunt atinse de toți credincioșii.

Citeste si: Traditii si obiceiuri stravechi de Ignat 2020! Iata ce nu ai voie sa faci in ziua de 20 decembrie!

În ghidul de reguli stabilit de reprezentanții bisericii, ai Ministerului Sănătății și ai Ministerului de Interne a fost menționat și felul în care se vor desfășura vizitele pe care preoții le vor face la domiciliul credincioșilor, fiind cunoscut faptul că, în această perioadă, preoții merg din casă în casă pentru a vesti Crăciunul, dar și Boboteaza. Astfel, când vor merge cu crucea în casele oamenilor, preoții trebuie să păstreze o distanță de 2 metri fața de celelalte persoane și sunt obligați să poarte masca de protecție atât în interior, cât și în exterior. 

Citeste si: Romanii vor avea două minivacanţe în perioada sărbătorilor de iarnă!

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.