E oficial: Klaus Iohannis prelungeste starea de urgenta cu 30 de zile! Apelul presedintelui catre romani

Author: B.M.
Actualizat: 14 apr 2020, 14:17
Presedintele Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat oficial prelungirea starii de urgenta in Romania cu 30 de zile.

Intr-o conferinta de presa seful statului a anuntat a emis decretul ce prevede prelungirea starii de urgenta cu 30 de zile pe teritoriul Romaniei.

Klaus Iohannis a tinut sa sublinieze ca masurile de izolare trebuie mentinute in continuare pentru a preveni o explozie a numarului de imbolnaviri.

"Am emis decretul de prelungire cu 30 de zile a starii de urgenta. Este absolut evident ca ne luptam cu o epidemie extrem de greu de controlat.

Cu siguranta ca fara masurile de izolare ne-am fi confruntat cu o explozie a cazurilor.

"E tocmai scenariul negru pe care ne-am propus sa-l evitam. Actiunea ferma si timpurie salveaza vieti. Pericolul nu a trecut iar o relaxare a restrictiilor cum vad ca cer cu inconstienta unii politicieni ar duce la o crestere vertiginoasa a cazurilor de infectare", a declarat Klaus Iohannis.

Citeste si: Coronavirus Romania- Cele trei scenarii ale epidemiei calculate de profesorii de la Academia de Studii Economice. Cate imbolnaviri si cate decese se estimeaza

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citeste si: Un nou posibil simptom al coronavirusului. Ce descoperire au făcut specialiștii?

Stare de urgenta: apelul presedintelui Klaus Iohannis catre romani

Presedintele Klaus Iohannis a facut si un apel catre romani, cerandu-le sa stea acasa in aceasta perioada, care este una decisiva pentru evolutia pandemiei de coronavirus in Romania.

"Stati acasa pentru a nu ajunge pe un pat de spital.

Altfel vom avea un val de imbolnaviri si de decese foarte mare. Nu putem permite niciun pas inapoi, avem de-a face cu o raspandire intracomunitara, limitata dar foarte periculoasa", a subliniat presedintele Romaniei.

Citeste si: Femeie infectata cu coronavirus desi nu a mai iesit din casa de mai bine de 3 saptamani- De unde a luat COVID-19