E oficial: s-a stabilit care este al doilea oras din Romania care va avea METROU! Va fi mai modern decat cel de la Bucuresti

Autor: Bogdan Mihai
Actualizat: 23 oct 2018, 11:41

Este vorba despre Cluj Napoca, iar potrivit oficialilor acesta va fi construit folosind cele mai noi tehnologii disponibile.

Traseul care va strabate orasul va avea o lungime de 30 de kilometri pe linie dreapta si va atinge urmatoarele puncte: Gilau- Floresti- Cluj Napoca- Apahida- Jucu.

In acest moment primaria orasului pregateste un studiu de prefezabilitate. Costul estimat al lucrarii este de 30- 60 milioane de euro/km.

"Totul e dupa tehnologiile viitorului. Metroul nu il facem dupa tehnologia de azi, ci dupa tehnologia care anticipam ca va fi uzuala peste 20- 30 de ani, cu levitatie magnetica, cu baterii electrice, fara acest sistem de bilete, ci pe sistem

de ticketing/telefon (folosit de circa 10 ani peste tot in lume), care sa tina cont de tehnologia ce se preconizeaza a fi in materie de metrou.

"Facem aceste lucruri, gandindu-ne la viitorul Clujului. Muncim la un tren urban, dar totul este de viitor. Nicaieri nu s-au facut peste noapte. Cer timp, dar important este sa fim pe directia buna”, a declarat Emil Boc, primarul Clujului.