Ieri, 5 iulie, s-a dat startul înscrierilor asociațiilor de proprietari din Sectorul 6 în programul de revitalizare a curții blocului. Bucureșteni urmând să beneficieze de un voucher de maximum 2.500 lei pe an, în funcție de suprafața de spațiu verde aferentă blocului, pentru plata apei folosită la udatul spațiului verde, precum și de unelte, gazon și plante, anunță primarul Ciprian Ciucu.
Care sunt condițiile pe care trebuie să le resecte locuitorii Sectorului 6
Locuitorii Sectorului 6 al Capitalei care doresc să revitalizeze curțile blocului se pot înscrie în cadrul programului.
Primarul Ciprian Ciucu a anunțat pe pagina sa de Facebookc ă asociaţiile de proprietari din Sectorul 6 se pot înscrie începând cu 5 iulie în programul de revitalizare a curţilor blocurilor.
Citeste si: Anunțul momentului pentru părinți! Se dau tichete pentru aceşti elevi. Klaus Iohannis a promulgat legea
Potrivit acestuia, cei care se înscriu în program vor beneficia de amenajarea peisagistică a grădinii blocului, pe baza unei schiţe/proiect individual realizat de către peisagişti, potrivit Capital.ro.
Primarul Sectorului 6 a mai anunțat că, la cerere se vor acorda şi bănci, mese, coşuri pentru gunoi.
În același timp, primarul Sectorului 6 precizează că asociaţiile de proprietari vor beneficia de un ghid de informare şi întreţinere al amplasamentului, consultanţă punctuală, la cerere, la un număr de telefon permanent, dar şi de un program de formare de circa patru ore.
"Acesta este unul dintre cele mai importante mesaje pe care le-am dat până acum. Vă rog mult, dați mai departe, este important să ajungă la cât mai multe asociații de proprietari!
De astăzi vă puteți înscrie în programul de revitalizare a curții blocului.
Cei care se vor înscrie în program vor beneficia de:
►Amenajarea peisagistică a grădinii blocului, pe baza unei schițe/proiect individual realizat de către peisagiști;
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
► 2.500 lei pe an (în funcție de suprafața de spațiu verde aferentă blocului) pentru plata apei folosită la udatul spațiului verde și un furtun lung;
► Arbori, arbuști, trandafiri, flori, gazon (materialele dendro-floricole necesare lucrărilor de întreținere spații verzi aferente blocurilor de locuinţe);
► Un voucher de 1.000 de lei pentru unelte: maşina de tuns iarba (voucher), 2 lopeţi, 1 cazma, 3 greble, 10 perechi de mănuşi, 2 foarfece pentru toaletare gard viu, 2 maturi stradale, saci de plastic;
► Mobilier urban, la cerere: Bănci, Mese, Coșuri pentru gunoi
Asociațiile de proprietari vor beneficia de Ghid de informare şi întreținere al amplasamentului, consultanță punctuală, la cerere la un număr de telefon permanent și de un program de formare de cca. 4 ore.
În schimb, asociațiile de proprietari vor trebui să își asume (printr-un proces verbal de predare-primire) întreținerea grădinii blocului timp de patru ani. Pe scurt, trebuie să taie iarba, să strângă materialul vegetal rezultat și să sune la ADP să vină să îl ia, să ude gazonul și copacii și mai ales gardul viu și să MENȚINĂ CURĂȚENIA!
Altfel, asociația va trebui să returneze banii investiți. Costul pentru amenajarea unei grădini de dimensiuni medii este undeva la între 35.000 și 40.000 de lei.
Înscrierea se va face on-line (e-mail/aplicație anunțăm din timp) iar cererile vor fi soluționate în funcție de: blocul nu urmează să fie reabilitat în următorii 3 ani (eliminatoriu);
- acordul asociației de proprietari (tabel nominal cu semnături de la proprietari/locatari 50+1 din totalul apartamentelor) (eliminatoriu);
- ordinea înscrierii;
- se renunţă la gardul metalic dacă peisagistul consideră oportună înlocuirea acestuia cu gard viu sau alte elemente separatorii.
Dați mai departe ca să se știe! Succesul acestui program depinde de cât de mulți oameni se vor înscrie.", a scris primarul Ciprian Ciucu.