E oficial! Valoarea tichetelor de masă a crescut. Câţi bani se primesc în plus

Author: Marina Ionescu
Actualizat: 12 ian 2023, 02:35

Valoarea tichetelor de masă a crescut. Ce arată legea despre majorare.

Liderii coaliției de guvernare au anunțat că valoarea tichetelor de masă a crescut semnificativ! De ce sumă în plus se vor bucura românii.

Citeste si: Bani în plus pentru aceşti români! Intră în vigoare de la 1 iunie în România. Sute de mii de oameni sunt vizaţi

Valoarea tichetelor de masă a crescut. Câţi bani se primesc în plus

Valoarea tichetelor de masă a crescut semnificativ! Pachetul sprijin pentru România a fost aprobat. Această decizie presupune o sumă de 17,3 miliarde de lei, dintre care 9 miliarde de lei din fonduri europene, iar 8,3 miliarde de la bugetul de stat.

Citeste si: Veste bună din partea autorităților! Numeroase persoane scapă de amenzi!

Pentru că prețurile au crescut semnificativ în ultima perioadă, Pachetul de sprijin pentru România prevede 300 de milioane de euro pentru a compensa creșeterea prețurilor din țara noastră.

Valoarea tichetelor de masă va creşte cu 50%, de la 20,17 de lei la 30 de lei. 

Măsuri pentru pacienţii din spitale și copii

De asemenea, va fi dublată norma de hrană pentru pacienţii din spitale şi vârstnicii instituţionalizaţi de la 11 lei pe zi la 22 de lei pe zi.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Peste 3 milioane de persoane vor beneficia de această măsură.

Valoarea totală a pachetului de sprijin, de care vor beneficia aproximativ 47.000 de copii, este de aproximativ 86 de milioane de lei.

Alocaţia zilnică de hrană creşte de la 12 lei la 16 lei pe zi, respectiv de la 16,6 la 22 de lei pe zi, funcţie de vârsta copilului.

Citeste si: Veste bună pentru milioane de români! Se aplică de la 1 iulie 2022! Emil Boc a făcut anunțul!

Sumele lunare de care beneficiază copiii şi tinerii din sistemul de protecţie specială pentru unele nevoi personale se majorează de la 28 de lei la 150 de lei.

Cresc cu 58% sumele acordate anual copiilor şi tinerilor pentru îmbrăcăminte, încălţăminte şi rechizite, alocaţia lunară de plasament de la 630 de lei la 900 de lei iar în cazul copiilor cu dizabilităţi de la 945 de lei la 1.350

de lei lunar.

S-a luat decizia de a se asigura suma de 200 de lei în plus pentru salariații cu un venit minim. Elevii care primesc burse sociale primesc de acum 30 de lei în fiecare lună. Chiar dacă oamenii nu mai dispun de o amânare a actelor cu 12 luni, aceștia se bucură de alte beneficii.