E OK să bei bere fără alcool dacă ești șofer? Ce spun specialiștii

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 19 apr 2024, 05:35

Cum vara își spune cuvântul, iar temperaturile sunt tot mai ridicate, șoferii încearcă să găsească diferite soluții pentru a înlocui băuturile cu alcool.

Berea fără alcool este printre primele opțiuni pe care șoferii le aleg în cazul în care își doresc să bea ceva, însă nu un suc sau o limonadă, într-o zi caniculară de vară. 

Citește și: Înmatriculare auto 2023: De ce acte aveți nevoie și ce taxe trebuie să plătiți pentru înmatricularea unui autovehicul?

Cât de ok este să bei bere fără alcool dacă ești șofer

În anul 2021, un polițist a devenit celebru după ce a început să facă anumite teste prin care să le demonstreze șoferilor că berea fără alcool nu este cea mai bună recomandare pentru șoferi. Aparatul etilotest funcționa perfect în momentul în care bărbatul a făcut testul, având calibrarea făcută până în luna martie 2021. 

Primul test realizat cu ajutorul aparatului etilotest arăta că după ce bărbatul a consumat o bere fără alcool cu aromă de fructe arăta 0.00

mg/l alcool în aerul expirat, ceea ce este un rezultat pe care șoferii sunt foarte încântați să îl audă. Șoferii ce își doresc să se mai bucure de încă o bere fără alcool va trebui să se gândească de două ori.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Bărbatul a decis să vadă dacă berea fără alcool este sigură pentru șoferi și după ce o consumă pe a doua, însă aparatul nu a mai arătat același rezultat, ci unul îngrijorător, mai exact de 0.08 mg/l alcool în aerul expirat, însă după un minut, testul arăta 0.00 mg/l alcool în aerul expirat. În comparație cu o bere normală, berea fără alcool este cu siguranță o variantă pentru șoferi, ținând cont că o bere normală, după două minute de la ultima gură de bere, aparatul etilotest arată 0.28

miligrame la litru de alcool pur în aerul expirat, relatează promotor.ro

Citește și: Codul Rutier a fost modificat: Începând de luni, faza scurtă sau de zi sunt obligatorii și în interiorul localităților. Cei care nu respectă legea riscă amenzi mari

Ce beneficii are berea fără alcool?

Berea fără alcool este un înlocuitor al berii normale, însă aceasta are nenumărate beneficii pentru corpul uman, unele la care nimeni nu se aștepta.

Nu foarte multe persoane știu că berea fără alcool este foarte bună pentru hidratarea corpului, cu cât cantitatea de alcool este mai mică, cu atât este mai capabil să rehidrateze organismul. 

Consumul de bere fără alcool ajută și la reducerea tensiunii arteriale, inflamației și nivelului homocisteinei, detalii descoperite în cadrul unui studiu pe bărbați cu vârsta cuprinsă între 55 și 75 de ani, unde s-a descoperit că bărbații ce au consumat bere fără alcool au un număr mai crescut de celule progenitoare endoteliale, celule ce ajută la repararea și întreținerea pereților endoteliali ai vaselor de sânge. 

Citește și: Atenție conducători auto! A fost promulgată legea prin care șoferii prinși băuți sau sub influența substanțelor interzise nu vor mai scăpa de închisoare

 

Taguri: