E posibil asa ceva? O aplicatie telefonica promite instiintarea printr-o alarma cu 30 de secunde inainte de cutremur

Editor: Alexandra Dragos Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 16:27

Autoritatile romane au tehnologia necesara pentru a transmite o alerta de seism cu 30 de secunde inainte ca unda de soc sa loveasca.

Oamenii din imagini au tras o sperietura sora cu moartea. Au crezut ca nu mai scapa atunci cand au simtit pamantul ca se cutremura sub ei. Bucati mari de tencuiala au inceput sa cada din peretii crapati. Numai un miracol a facut ca nimeni sa nu fie ranit. Nici macar nu se mai gandesc sa fuga. Intr-o astfel de cladire pericolul pandeste la tot pasul si pana sa ajunga in strada bucati din tencuiala i-ar putea rani.



Autoritatile romane au totusi tehnologia necesara pentru a transmite o alerta de seism cu 30 de secunde inainte ca unda de soc sa loveasca. De la vorba pana la fapta este insa cale lunga. Chiar daca au auzit despre sistemul de avertizare in caz de cutremur, multi cred ca nu i-ar ajuta.

De ce nu a fost sistemul implementat pana acum? Iar daca a fost, a ajuns si in zonele cu risc in caz de cutremur major? Exista si o alta aplicatie pentru telefonul mobil care anunta tot cu 30 de secunde inainte ca va urma un
seism. Serviciul se numeste "Alerta Cutremur Vrancea".

Un lucru este cert. Cutremurele nu pot fi prevazute si nicio autoritate nu ne poate spune cu precizie cand pamantul se va cutremura. In ceea ce priveste roiul de seisme din Galati, acesta nu ar avea nici o legatura cu miscarea telurica din Vrancea. Specialistii sustin chiar ca riscul unui cutremur puternic a scazut odata cu sesimul de ieri dimineata.

##VIDEO81844##

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”