E sarbatoare mare la romani! Uite ce sarbatorim in Sfanta Zi de Ovidenie

Autor: Silviu Bunea
Actualizat: 22 aug 2021, 20:25

In traditia populara, Intrarea in Biserica a Maicii Domnului este cunoscuta si sub denumirea de Sarbatoarea Luminii.

Aceasta sarbatoare mai este cunoscuta si sub denumirea de Ovidenie, Obrejenie sau Vovidenie si de ea se leaga o mulţime de tradiţii.

 

Chiar daca suntem in Postul Craciunului, pe 21 noiembrie, crestinii au dezlegare la peste, in aceasta zi fiind praznuita Intrarea in Biserica a Maicii Domnului. aceasta sarbatoare aminteste de momentul in care parinţii Maicii Domnului, Sfinţii Ioachim si ana, au dus-o pe Fecioara Maria, la varsta de trei ani, la templu, potrivit crestinortodox.ro. Mai exact, Sfinţii Ioachim si ana nu puteau avea copii si si-au indreptat rugaciunile catre Dumnezeu,

cerandu-i sa le daruiasca un copil, iar daca acest lucru se va indeplini, ei il vor duce la templu si il vor inchina lui Dumnezeu.

 

Citeste si: Astazi, crestinii praznuiesc Intrarea Maicii Domnului in Biserica! Uite ce trebuie sa faci ca sa iti mearga bine

 

Rugandu-se la Dumnezeu, dorinţa lor s-a implinit, un inger spunandu-le ca vor avea o fata pe care trebuie sa o boteze Maria.

Binecuvantaţi cu un copil, Sfinţii Ioachim si ana s-a ţinut de promisiune si cand Fecioara Maria a implinit 3 ani, acestia au dus-o la templu, unde a ramas pana la varsta de 15 ani. 

 

Astfel, pe 21 noiembrie, crestinii ortodocsi sarbatoresc Intrarea in Biserica a Maicii Domnului, sarbatoare cunoscuta in popor sub denumirea de Ovidenie.