E scandal în Italia după ce s-ar fi făcut greșeli grave în operațiunea de salvare a celor trei români! Patrizia, Bianca și Cristian puteau fi salvați

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 09 iun 2024, 10:36

Trei tineri români au fost luați de viitură în Italia

Sursa: Facebook: Patry Cormos, Bianca A. Doroș, Cristian Molnar

Autoritățile italiene au deschis o anchetă de amploare după ce trei tineri români au fost luați de viitură pe râul Natisone. Ce greșeli au existat în operațiunea de salvare!

Un val de controverse a izbucnit în Italia, pe măsură ce apar noi dovezi care sugerează erori majore în cadrul operațiunii de salvare a celor trei români prinși de viitură. Patrizia și Bianca au fost găsite decedate, în timp ce autoritățile caută în continuare trupul lui Cristian.

Scandal în Italia după moartea românilor luați de viituri

Au apărut informații conform cărora viețile tinerilor ar fi putut fi salvate dacă un elicopter situat mai aproape de locul incidentului ar fi fost mobilizat pentru intervenție. Se pare că elicopterul care a venit la intervenție a ajuns după 30 de minute, dar putea fi trimis un alt elicopter care era mai aproape. Dacă autoritățile ar fi trimis elicopterul care era mai aproape, cei trei români puteau fi salvați.

Această revelație a stârnit un val de indignare, punând sub semnul întrebării eficiența și coordonarea serviciilor de urgență din acel moment. 

Situația a fost agravată de faptul că s-a solicitat intervenția unui elicopter din Veneția, de la Marco Polo, în locul unuia aflat mai aproape, care ar fi putut ajunge mai repede. Drept urmare, elicopterul care ar fi trebuit să salveze tinerii a ajuns la doar un minut după ce aceștia au fost luați de ape.

Citește și: Gestul emoționant al primarului din Orsaria di Premariacoo față de româncele Patrizia Cormos și Bianca Doroș: „Să ne luăm adio...”

Potrivit Antena3CNN, autoritățile au solicitat deja extinderea anchetei pentru a clarifica circumstanțele incidentului. În același timp, căutarea lui Cristian, băiatul dispărut în urmă cu patru zile, continuă neîncetat. Fratele său veghează neobosit la locul tragediei, alimentat de speranța că, printr-o minune, Cristian va fi găsit în viață. 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

Mama Patriziei Cormos lansează acuzații severe, susținând că persoanele care i-au filmat și fotografiat pe cei trei tineri îmbrățișați ar fi putut să-i ajute, în loc să se preocupe de captarea momentului.

Ea critică dur lipsa de acțiune a martorilor și pune sub semnul întrebării prioritățile acestora în fața unei situații de urgență, afirmând că o intervenție rapidă ar fi putut face diferența între viață și moarte.

Patrizia a sunat de mai multe ori la 112

Potrivit sursei menționate anterior, noi detalii relevă faptul că Patrizia a apelat de mai multe ori la 112 în Italia pentru a solicita ajutor, contrar informațiilor inițiale care sugerau un singur apel.

În urma acestor dezvăluiri, ministrul italian responsabil de Protecția Civilă a ordonat prefectului să demareze o anchetă detaliată pentru a clarifica circumstanțele incidentului și modul în care a fost gestionată operațiunea de salvare a celor trei tineri.

Citește și: Dezvăluiri cutremurătoare ies la iveală în cazul celor trei tineri luați de ape, în Italia. Aceștia ar fi sunat de 4 ori la 112, iar elicopterul a venit după 30 de minute

Autoritățile îl caută în continuare pe Cristian Molnar, în timp trupurile fără viață ale Patriziei și Biancăi au fost depuse la o capelă din Italia, urmând să fie aduse în țară pentru înmormântare.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.