E seceta cumplita in tara! Multe rauri au secat si ne asteapta 4 zile de foc

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 27 mar 2017, 20:22

Rauri in care altadata nu aveai curajul sa te avanti pot fi trecute acum cu piciorul.

Pe Dunare, navele au ramas blocate pentru ca apa e prea mica iar vestile care vin de la meteorologi nu sunt deloc incurajatoare. Ne asteapta 4 zile de foc.

"Daca in mod normal locul unde ma aflu acum ar fi trebuit sa fie pe fundul apei, iata ca malul s-a pietrificat iar pe aici poate circula foarte lejer chiar si o masina", a relatat corespondentul Stirilor Kanal D, din albia Dunarii.

Pe Dunare nu mai circula nimic de aproape o saptamana. Oamenii din zona isi fac cruce si nu le vina sa creada ce vremuri au ajuns sa traiasca. Cei mai varstnici povestesc ca de mai bine de 45 de ani nu au mai vazut fluviul atat de anemic, precum un parau.

16 ambarcatiuni, dintre care si 4 remorchere cu tot cu echipaj sunt blocate pe mijlocul Dunarii de mai bine de o saptamana din cauza nivelului foarte scazut al apei.

La cativa kilometri de Bucuresti seceta are efecte nebanuite si socante, am putea spune. Chiar daca vi se pare ca in spate corespondentului Kanal D curge doar un paraias, pana acum doua saptamani nivelul apei era extrem de ridicat. Lipsa precipitatiilor a facut, insa, ca zona sa semene cu un desert. Bietele animale nu mai stiu unde sa gaseasca un colt racoros, dar in zadar. Si pe Ialomita este aceeasi situatie.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

##VIDEO142205##

Vacarii nu ar fi avut curaj sa isi lase animalele atat de aproape de apa in urma cu doua luni. Nici apele raului Ialomita nu mai sunt ce au fost. Acum intra vacile si acolo unde adancimea era de cativa metri buni, apa abia le mai trece de picioare.

Nici vestile de la meteorologi nu sunt bune. Ne vom topi la temperaturi incredibile si in urmatoarele 4 zile. Specialistii au emis cod galben de canicula pentru cea mai mare parte a tarii.

Totusi, spre sfarsitul saptamanii exsita sanse mari ca temperatuirle sa se mai imblanzeasca.