E stare de urgenta in intreaga lume! Virusul Zika se raspandeste cu o viteza ametitoare. Ultimele noutati

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 27 mar 2017, 21:06

Cercetatorii au descoperit ca virusul se transmite si prin contact sexual.

Virusul Zika a declansat starea de urgenta in toata lumea. Infectia transmisa prin intepatura de tantari, pe seama careia medicii pun microcefalia la nou-nascuti pare sa se raspandeasca alarmant de repede.  Tocmai de aceea, Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat starea de urgenta, masura luata in cazuri extrem de rare. America latina este continentul care a pornit primul stare de alerta.

Cercetatorii sunt preocupati ca virusul Zika se transmite foarte rapid, pe distante mari si are consecintele devastatoare.

Autoritatile sanitare din Texas au anuntat ca au primit confirmarea unei prime transmiteri prin contact sexual a virusului Zika. Pacientul a fost infectat, dupa ce a intretinut relatii intime cu o persoana bolnava, la intoarcerea dintr-o tara latina. Organizatia Mondiala a Sanatatii a stabilit ca virusul este urgenta medicala mondiala, fiind in aceeasi categorie cu Ebola.

Virusul Zika i-a luat pe cercetari prin surprindere.  Majoritatea cazurilor nu au simptome, iar oficialii Organizatiei Mondiale a Sanatatii estimeaza ca un milion si jumatate de persoane au fost infectate in Brazilia cu acest virus.Pana

la aceasta ora, nu exista leac impotriva acestui virus raspandit de tantari.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Autoritatile din tarile latine se gandesc la evenimentele care vor avea loc pe continentul lor si care au putea imprastia Zika si mai rapid in intreaga lume! Este vorba despre

Jocurile Olimpice din Brazilia, dar si despre faimosul Carnaval de la Rio.

Un vaccin pentru virusul Zika ar putea fi gata pana la sfarsitul acestui an, a dezvaluit unul dintre cercetatori.

 

Taguri: