E timpul să faci sport

Author: Oana Iosif

Te-ai săturat să faci exercițiile în casă de unul singur sau nici nu te-ai apucat încă de ele, dar tot planifici de ceva timp? Poate că îți vom oferi un plus de motivație dacă îți spunem că ai posibilitatea de a plăti abonamentul la sală folosind un card de cumpărături.

În primul rând, e clar că o să te simți mai bine și mai optimist. Pe tot parcursul zilei acumulăm în noi diverse emoții negative, care pot veni la pachet cu un nivel mai ridicat al cortizolului. Acest hormon este eliberat în momentele de stres și poate fi de ajutor în special în situațiile limită care se pot întâmpla, să zicem, în junglă, unde e necesar să acționăm instant.

Numai că organismul nostru nu știe neapărat să deosebească leul de emailul cu un deadline, așa că trupul nostru tinde să reacționeze similar. Pentru că nu ne-am apucat să alergăm așa cum ne-a dictat natura (și probabil ar fi ciudat să începem să facem asta în birou), cortizolul rămâne și ne poate afecta starea.

Unde mai pui că, dacă încerci să compensezi oboseala cu extra cafele, nu faci altceva decât să contribui la creșterea nivelului de cortizol. În momentul în care facem sport, eliminăm acest surplus și ajutăm organismul să funcționeze în condiții optime.

In al doilearând, dormi mai bine, te simți mai energic și mai echilibrat. Cam asta obții de la o porție sănătoasă de exercițiu fizic. Diverse activități, diverse beneficii. Spre exemplu, practicarea de yoga te poate ajuta să fii mai calm în situațiile de zi cu zi și să fii mai puțin predispus la a reacționa impulsiv atunci când comunici cu cei din jurul tău.

Așa cum știi deja, la sală poți și alerga. Vara e aici și, dacă nu ai timp să alergi la ore răcoroase, s-ar putea să nu ai deloc chef să alergi în timpul zilei pe afară, din cauza căldurii. Temperatura din săli e constantă, așa că poți alerga acolo oricând îți dorești.

Așadadr, e important să ai grijă de tine și de corpul tău, oar antrenamentul fizic e unul din acele lucruri pe care le faci pentru tine și sănătatea ta. Știm că e ușor să dai sfaturi, dar mai greu să te apuci de treabă, așa că venim și cu sugestia de a folosi un card bun precum CardAvantaj pentru plata abonamentului la sală, ca începutul să fie mai facil.