E TRAGIC ce se intampla cu aceasta familie! Bebelusul lor s-a nascut cu organele in EXTERIORUL abdomenului

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 28 sep 2020, 06:40

Un bebelus de doar un an, din Marea Britanie, va fi operat, pe 19 mai, pentru a-i fi corectat un defect din nastere: s-a nascut cu organele interne in afara corpului.

Viata micutei Nell Marshall va trece printr-o schimbare radicala in curand. Ea s-a nascut cu intestinele, ficatul si stomacul in afara corpului, intr-un sac subtire, atasat doar de buric. Ea ar fi putut muri daca sacul s-ar fi rupt in timpul nasterii. Malformatia poarta numele de Omfalocel.
Aceasta malformatie este adesea insotita de alte probleme de sanatate. Nell a fost diagnosticata la cateva saptamani cu o deschidere aortopulmonara, adica o gaura in inima.
Ea a fost operata imediat iar inima i-a fost reparata folosindu-se grefe de piele de porc. Atunci, doctorii au folosit manuale vechi de 40 de ani, pentru ca acest defect congenital este extrem de rar.
La trei luni, Nell a fost lasata sa mearga acasa, cu parintii sai si si-a cunoscut cei trei frati mai mari. Acum, ea trebuie sa se intoarca in sala de operatie, pentru ca organele sa ii fie pozitionate corect, in interiorul cavitatii abdominale.
"Urmarile malformatiilor o vor insoti toata viata, dar vo face tot posibilul sa ii asiguram o viata frumoasa", a marturisit mama ei.

Viata micutei Nell Marshall va trece printr-o schimbare radicala in curand. Ea s-a nascut cu intestinele, ficatul si stomacul in afara corpului, intr-un sac subtire, atasat doar de buric. Ea ar fi putut muri daca sacul s-ar fi rupt in timpul nasterii.

Malformatia poarta numele de Omfalocel.

Aceasta malformatie este adesea insotita de alte probleme de sanatate. Nell a fost diagnosticata la cateva saptamani cu o deschidere aortopulmonara, adica o gaura in inima. Ea a fost operata imediat iar inima i-a fost reparata folosindu-se grefe de piele de porc. Atunci, doctorii au folosit manuale vechi de 40 de ani, pentru ca acest defect congenital este extrem de rar.

La trei luni, Nell a fost lasata sa mearga acasa, cu parintii sai si si-a cunoscut cei trei frati mai mari.

Acum, ea trebuie sa se intoarca in sala de operatie, pentru ca organele sa ii fie pozitionate corect, in interiorul cavitatii abdominale.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"Urmarile malformatiilor o vor insoti toata viata, dar vo face tot posibilul sa ii asiguram o viata frumoasa", a

marturisit mama ei.