E VITAL! Cum te protejezi de radiatiile telefonului mobil

Autor: Raluca Vitu
smartphone

Este bine stiut faptul ca toate smartphone-urile emit radiatii prin antenele folosite pentru conectarea la celulele telecom.

Dar nu multi stiu ca unele smartphone-uri sunt mai periculoase dacat altele.

Pentru a afla cu exactitate cat de expusi suntem acestor radiatii si cum putem limita aceasta expunere este bine sa tinem cont de cateva reguli simple.

Foloseste casti

Foloseste o pereche de casti cu fir pentru a reduce semnificativ nivelul de radiatii la care te expui, multe dintre smartphone-urile de pe piata fiind livrate cu o astfel de pereche de casti.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Evita zonele fara semnal

In zonele cu semnal slab (in lifturi, in subsoluri si alte zone bine ecranate de pereti de ciment) scade semnificativ autonomia fata de utilizarea lui intr-o zona cu acoperire buna.

Astfel, telefonul amplifica puterea antenei pentru a putea prinde un semnal cat mai bun si nivelul radiatilor se mareste, potrivit Go4it. Asa ca evita convorbirile telefonice in aceste zone.

Scurteaza convorbirile

O alta solutie destul de simpla este limitarea convorbirilor telefonice in toate situatiile.

Opreste telefonul noaptea

Radiatiile telefoanelor pot afecta calitatea somnului, iar oprirea acestuia va scadea nivelul de radiatii la care va expuneti in timpul somnului.

Limita de radiatii emise de telefon in Uniunea Europeana

In Romania, dar si in alte tari din UE, limita maxima admisa de radiatii pe care un telefon mobil o poate emite este de 2.0W/kg per 10 g de tesut, valoare exprimata de obicei sub forma SAR 2.0. Toate dispozitivele mobile care se vand pe teritoriul Uniunii Europene trebuie sa se incadreze in aceasta limita.

Telefoanele care se vand in Statele Unite ale Americii trebuie sa emita maximum 1,6W/kg per 1 g de tesut. China inca nu are o reglementare pentru nivelul de radiatii emise de dispozitivele mobile, insa este luata in considerare implementarea unei limite similare cu cea din Europa de 2.0W/kg per 10 g de tesut.