E vremea pentru muraturi. Si unde sunt ele mai bune, daca nu, in inima Moldovei. Aflati reteta traditionala! Cate muraturi intr-un borcan, tot atatea sunt si ideile de retete ale gospodinelor cand vine toamna. Moldovencele se lauda ca ascund in camara cele mai bune conserve pe care nu le-ai da pe nimic in lume! Secretul sta cumva si pe taraba din piata.
Asadar, sa recapitulam: trei kg de gogonele dolofane, vreo trei morcovi sanatosi, o capatana de usturoi, o sfecla durdulie, doua radacini de hrean, o telina indrazneata si cativa ardei iuti ca limba soacrei.
Cumparaturile sunt facute, asa ca fiti numai ochi si urechi la procesul tehnologic. Spalati bine toate legumele, cand sunt pregatite, asezati-le intr-un borcan cu gura larga.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Abia dupa ce vasul este plin cu muraturi, faceti saramura si turnati-o peste