E vremea pentru muraturi. Si unde sunt ele mai bune, daca nu, in inima Moldovei!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 16:23

In calendar e toamna in toata regula, dar afara sunt peste 30 de grade. Pentru gospodine nu conteaza insa.

E vremea pentru muraturi. Si unde sunt ele mai bune, daca nu, in inima Moldovei. Aflati reteta traditionala! Cate muraturi intr-un borcan, tot atatea sunt si ideile de retete ale gospodinelor cand vine toamna. Moldovencele se lauda ca ascund in camara cele mai bune conserve pe care nu le-ai da pe nimic in lume! Secretul sta cumva si pe taraba din piata.

Asadar, sa recapitulam: trei kg de gogonele dolofane, vreo trei morcovi sanatosi, o capatana de usturoi, o sfecla durdulie, doua radacini de hrean, o telina indrazneata si cativa ardei iuti ca limba soacrei.



Cumparaturile sunt facute, asa ca fiti numai ochi si urechi la procesul tehnologic. Spalati bine toate legumele, cand sunt pregatite, asezati-le intr-un borcan cu gura larga.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Abia dupa ce vasul este plin cu muraturi, faceti saramura si turnati-o peste

legume. Turnati amestecul de apa si sare peste muraturile din borcan. Strangeti capacul cu puterea ursului si depozitati-l in camara. Peste doua saptamani, muraturile vor fi numai bune de mancat.