Ea ar putea fi urmatoarea Simona Halep! Are numai 7 ani, dar e o adevarata campioana a tenisului

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:20

La numai 7 ani, o fetita din Targoviste a uimit lumea tenisului! Antrenorii raman fara cuvinte cand vad cum loveste mingea. Ar putea deveni viitoarea Simona Halep!

Cine stie? Numai ca, in calea micutei se afla un obstacol greu de trecut. Sa facem cunostinta cu Evelyn! Racheta de tenis e cat jumatate din inaltimea ei. Evelyn abia a implinit 7 ani. Priviti cu atentie acest teren de tenis. Poate credeti ca nu se intampla nimic deosebit. Ei bine, in acest loc a inceput tenisul Sorana Cirstea, locul 29 in ierarhia mondiala. Acum, cineva vrea sa-i calce pe urme si chiar s-o depaseasca.

In primul rand ca este un copiul docil, foarte ascultator. Sper sa calce pe urmele Soranei. A facut progrese, sa nu uitam ca de abia saptamana trecuta a facut 7 ani. ”, spune antrenorul fetitei. Este cea mai mica fetita din Romania care participa la concursuri pentru categoria zece ani. Reuseste sa castige si sa impresioneze, mai ales prin rever, lovitura ei forte. Nu va asteptati sa o auziti cum se lauda!

Doua ore de antrenament, repetate zi de zi.

Totul pentru un vis. O romanca a demonstrat deja ca poti ajunge in top. Simona Halep a inceput tenisul la 4 ani, la fel ca si Evelyn. Talentul lui Evelyn nu este suficient. In alte tari, copiii care se fac remarcati, dar provin din familii fara resurse, beneficiaza de ajutor. Burse din partea federatiilor sau sponsorizari direct de la stat.

O singura ora de antrenament costa 30 de lei.

Pe luna, tatal fetitei scoate din buzunar 1800 de lei. Iar acesta este doar inceputul. Costurile cresc tot mai mult. Chiar si obiectul muncii, racheta, este o investitie importanta. Tatal lui Evelyn este cel care ne-a atras atentia in legatura cu fata sa. De frica sa nu creada cineva ca cerseste, nu a aparut in fata camerei. Totusi, ca sa adune bani pentru echipament si pentru antrenamente, a creat o pagina de internet pe care care posteaza stiri despre fiica sa: evelynneacsu.com.

Dupa antrenament, Evelyn nu iese la joaca, alaturi de copiii de varsta ei. Le urmareste pe sportivele mari, in actiune. Chiar daca se antreneaza, Evelyn atrege de fiecare data privirile celor din jur. In weekend va participa la Bucuresti, la Campionatele Nationale. Se va lupta acolo cu fete de 10 ani. Sa-i uram succes!

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

##VIDEO115756##