Ea este fetita INVIZIBILA. Traieste printre noi, dar cu toate astea ramane INEXISTENTA pentru autoritatile romane

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:57

Traieste printre noi, dar nu exista in acte. Nici la scoala nu poate mama ei sa o inscrie.

Este povestea incredibila a unei fetite de numai opt ani, care s-a nascut in Japonia, dar cetatenia i-a fost retrasa dupa un proces de stabilire a paternitatii. Zambeste si se joaca. Am intalnit-o pe strada si, mai apoi, in casa. Am vorbit cu ea, desi, in acte, nu exista. O cheama Stefania, dar, e un copil fara identitate.

Povestea micutei a inceput in 2008, cand mama ei a adus-o pe lume.

Departe de Romania, tocmai in tara soarelui rasare. De atunci totul avea sa devina un cosmar. Se pare ca marul discordiei ar fi fost banii, mai exact asigurarile sotului, care, pe cale legala ar fi trebui sa-i revina copilei, mostenitorul de drept.

Insa, rudele barbatului au contestat paternitatea si astfel Stefania si-a pierdut cetatenia. Se pare ca mama fetei ar fi refuzat sa faca testul de parnitate si astfel a pierdut procesul.

Asa au ajuns sa locuiasca intr-o tara straina ca imigranti. Copila si-a pierdut drepturile de cetatean japonez, iar in 2012 cand femeia si copila au mers sa-si reinoiasca viza au fost retinute de autoritatile nipone, sustine mama.

##VIDEO131395##

In decembrie, anul trecut au reusit sa ajunga inapoi in Romania, insa problemele nu aveau sa se rezolve nici aici. Micuta nu are nici macar un certificat de nastere, asa ca mamei ii este imposibil sa o inscrie in actele oficiale.

De aproape doua luni, se zbate femeia sa ii redea copilei o identitate, ca sa o duca la scoala, la spital si sa aiba o viata normala.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Reprezentantii Minsterului de Externe cunosc cazul si spun ca s-au ocupat ideaproape de situate.

Au ajutat-o pe femeie sa ajunga in tara si i-au acordat sprijin in perioada detentiei. „ MAE si Ambasada Romaniei la Tokyo sunt pregatite sa intreprinda noi demersuri pe langa autoritatile japoneze, in masura in care mama decide sa îndeplineasca toate formalitatile necesare. ” Intre timp, Stefania asteapta ziua in care autoritatile ii vor recunoaste existenta.