Ea este Ioana, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor după ce ar fi fost umilită și agresată de un șef de poliție: „Ne-a povestit cum o strângea de gât, s-a urcat cu picioarele pe ea”

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 15 aug 2024, 09:15

Ea este Ioana, tânăra care și-a pus capăt zilelor după ce ar fi fost victima unor abuzuri fizice și psihice.

Sursa: Facebook: Ioana Pavăl/ Dragoș Ursu

Ioana, tânăra în vârstă de 15 ani care s-a sinucis la Suceava, ascundea o dramă tulburătoare. Aceasta ar fi avut o relație cu un șef de poliție, fiind victima unor abuzuri psihice și fizice greu de imaginat.

Tânăra a fost găsită moartă chiar de sora acesteia. Apropiații susțin că fata era supusă unor abuzuri fizice şi psihice de către un comisar de poliție din Broșteni. Sătulă de bătăi, Ioana ar fi recurs la acest gest extrem, dar nu înainte de a lăsa un mesaj pe Instagram.

Citește și: O adolescentă din Suceava și-a pus capăt zilelor de clanța ușii, după ce ar fi avut o relație abuzivă cu şeful Poliţiei din Broşteni

Ioana ar fi fost supusă unor abuzuri fizice și psihice greu de imaginat

Ioana, care nu era originară din Broşteni, a fost adusă în localitate prin sistemul de protecție şi asistenţă, fiind plasată într-o familie de asistenţi maternali. La împlinirea vârstei de 18 ani, tânăra a avut posibilitatea să părăsească familia care o îngrijea. Cu toate acestea, moartea ei tragică a fost precedată de o serie de evenimente îngrozitoare.

Citește și: Ce spun vecinii jandarmului din Timișoara care și-ar fi pus capăt zilelor cu arma din dotare: „Era cu o domnișoară, nu era singur”. Tânărul în vârstă de 24 de ani nu a lăsat vreun bilet de adio

Potrivit observatornews.ro, prietenii Ioanei au dezvăluit că fata a fost supusă unor abuzuri repetate de către comisarul de poliţie în vârstă de 35 de ani, despre care spun că a folosit imagini intime ale tinerei ca material de batjocură printre colegii săi.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Alin Oprea, despre durerea de a crește fără tată. Cât de tristă a fost copilăria artistului? „Eram mândru de rolul de tată care mi se dădea mie.”

"A început să ne povestească cum o loveşte, cum o umileşte.

De fiecare dată voiam să arăt toate mesajele pe care le aveam cu ea. Ne implora să nu îi facem rău lui pentru că ea îl iubeşte. Penultima bătaie a fost una dintre cele mai grave. Ne-a povestit cum o strângea de gât, s-a urcat cu picioarele pe ea", a spus prietena fetei, pentru Observatornews.ro.

Comisarul de poliție a fost demis din funcție

Într-un ultim act disperat, Ioana a sunat la Poliție pentru a anunţa că intenţionează să se sinucidă şi a postat un mesaj de adio pe Instagram. Din păcate, sora ei a ajuns prea târziu la locuința tinerei pentru a o salva. În spațiul public au apărut mai multe conversații în care Ioana se plângea de felul în care bărbatul o tratează.

Citește și: Jandarmul găsit împușcat în cap a murit la spital. Gestul făcut de tânărul de 24 de ani cu doar câteva zile înainte de tragedie

„Ea nu a suportat situaţia de acasă, faptul că părinţii divorţaseră. Mama nu a vrut să ţină legătura cu fetele. Tatăl era plecat mai mult în străinătate, de fete avea grijă bunica paternă, care s-a implicat foarte mult dar din cauza vârstei nu a putut face faţă comportamentului Ioanei”, a declarat Nicoleta Daneliuc, din cadrul DGASPC Suceava, pentru sursa menționată anterior.

În urma morţii Ioanei, comisarul de poliţie a fost demis din funcţia de conducere şi este acum subiectul unei anchete interne. „Având în vedere şi suspiciunile privind comportamentul deontologic al unui poliţist din localitate, se desfăşoară activităţi specifice şi prin cadrul structurii de control intern din cadrul IPJ Suceava”, a declarat Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

Poliţia a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, iar ancheta continuă pentru a stabili circumstanţele exacte ale acestui tragic incident.

Sursa foto: Facebook Ioana Pavăl