Ea este Mariyka, primul copil născut la Cernobîl. Oamenii credeau că ”este un mutant sau că are două capete”

Author: Madalina Maftei
Actualizat: 28 mar 2022, 13:51

Ea este Mariyka, primul copil născut la Cernobîl. Oamenii credeau că ”este un mutant sau că are două capete”

Sursa: PixaBay

Mariyka este primul copil care s-a născut după explozia de la Cernobîl. Oamenii credeau că este mutant, că are două capete.

Mariyka este primul copil născut la Cernobîl, la circa 13 ani de la explozia care a șters orașul de pe fața pământului. A fost hrănită cu lapte de ”la o vacă ce păștea de pajiști iradiate”. Cum arată tânăra în prezent?

Mariyka este primul copil născut la Cernobîl, la aproximativ 13 ani de la explozie

Mama fetei, Lydia Sovenko, pe atunci în vârstă de 40 de ani, nu și-a dat seama că este însărcinată.

Soțul ei, Mihail, a fost cel care a stat lângă ea când Mariyka a venit pe lume. Bărbatul a participat la acțiunea de la Cernobîl, în noaptea exploziei, 26 aprilie 1986.

Știrea potrivit căreia un copil s-a născut la Cernobîl a făcut rapid înconjurul lumii.

La acea vreme, Lydia spunea:  ”Autoritățile ne amenință, ne umilesc, vor să ne forțeze să plecăm de acasă”.

  Femeia a fost tratată „ca o criminală” pentru că a născut la Cernobîl și a refuzat să plece din singura casă locuită din zonă. 

În ciuda tuturor acestor întâmplări, cei doi soți au continuat să-și crească copilul acolo, cu lapte de la o vacă ce păștea pe pășuni iradiate, ignorând avertismentele potrivit cărora viața fiicei lor ar putea fi pusă în pericol.

Citeste si: Ultimă oră. Veste mare pentru Volodimir Zelenski! SUA au decis să ofere Ucrainei un ajutor uriaș

Mariyka rămâne primul copil născut la Cernobîl

Zvonurile despre starea de sănătate a fetei nu au întârziat să apară: „Dacă oamenii cred că este un mutant sau că are două capete, se înșală grav” spunea mama ei. „Este un copil drăguț care este absolut sănătos.”  

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Mariyka s-a dovedit a fi un copil sănătos, dar nu fericit, asta pentru că era singură. Lipsa oamenilor în zonă i-a făcut copilăria mai puțin fericită, oamenii aveau voie să vină în zonă doar cu un motiv special.

Părinții au fost acuzați că își ucid copilul 

Acuzațiile că își ucid copilul au continuat multă vreme: ”Principalul lor argument a fost să ne acuze că ne-am ucis fiica trăind în această regiune poluată”, spunea Mihail.  

La vârsta de șapte ani a fost nevoită să se mute, pentru a putea urma o școală. Mulți ani nu s-a mai auzit nimic despre ea, până în anul 2019, când a acordat un interviu pentru Sunday Express.

La vremea respectivă, tânăra de 19 ani era studentă la o instituție de învățământ de top și își dorea să ajungă să lucreze în domeniul ospitalității.

Era reticentă când venea vorba despre trecutul ei, însă confirma că este perfect sănătoasă. ”Mă descurc bine, muncesc. Îmi asigur tot ce am nevoie. Asta este", spunea ea.  

O prietenă de-a ei a explicat că Mariyka nu mai are nicio legătură cu Cernobîl, însă, când poate obține permis special, merge să-și viziteze mama, în vârsta de 66 de ani, care a rămas acolo.

”Ei chiar nu-i pasă că este unică prin faptul că s-a născut la Cernobîl”, a spus prietena acesteia.

”De fapt, știind că ea este singurul copil care s-a născut aici după explozie și care a crescut la Cernobîl, este destul de dureros pentru ea. Ea vede asta ca pe un stigmat.”

Mariyka s-a născut în 1999, la aproximativ 13 ani după explozia de la Cernobîl.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 28 de război. Rusia cere să fie plătită în ruble pentru livrările sale de gaze naturale 

 

Taguri:

Episodul 24 al serialului turcesc “Vinovați de iubire” este difuzat la Kanal D joi, 4 iulie 2024. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.