Ea este Petra, nevăzătoarea care oferă o lecție de bunătate românilor! Are nunta anul acesta, deși nu și-a văzut soțul niciodată: „Când te îndrăgostești cu adevărat nu poți să dai motive din astea, ca din lumea noastră”

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 01 apr 2024, 16:25
 Petra-nevăzătoarea Foto(5)

Ea este Petra, nevăzătoarea care oferă o lecție de bunătate românilor! A

Sursa: TikTok

Petra Pintelei este o tânără nevăzătoare ce face furori pe internet prin bunătatea de care dă dovadă în fiecare zi.

Deși Petra Pintelei vede doar 5%, aceasta le demonstrează românilor că bunătatea este tot ce contează. Tânăra nevăzătoare apare într-o multitudine de filmulețe pe diferite rețele sociale, în care își arată recunoștința pentru tot ce are în viață, bucurându-se de fiecare clipă pe care o trăiește. Iată câteva din lecțiile despre bunătate pe care Petra le oferă oamenilor.

Care sunt lucrurile care o fac pe Petra fericită?

Petra Pintelei este nevăzătoare din naștere, însă acest lucru a făcut-o pe tânără să învețe să pună accentul pe alte simțuri ale omului, principalul fiind cel auditiv. Tânăra vede doar 5%, însă cu toate acestea, mama ei a încurajat-o întotdeauna să meargă în excursii alături de profesori și colegi pentru a învăța să se descurce singură, în loc să se ascundă de aceste situații, astfel aceasta a învățat să fie curajoasă în orice situație îi pune viața în cale.

La 30 de ani, Petra lucrează în cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități din cadrul Ministerului Muncii și merge în fiecare zi la muncă cu metroul, ceea ce o face fericită. Fericirea pentru Petra nu vine din lucrurile materiale, ci din independență, alături de experiențele incredibile de care are parte mergând în călătorii. 

„Mă face fericită că nu sunt îngrădită, nu sunt izolată, nu sunt închisă sau îndepărtată de oameni, de viață, de decizii, de responsabilitate.

Acest lucru și faptul că am în jur o familie frumoasă și o mamă extraordinară, mă face foarte fericită și sunt recunoscătoare în fiecare zi.”, a mărturisit Petra într-un filmuleț de pe TikTok.

Petra va face pasul cel mare în anul 2024

Petra Pintelei îi învață pe români să se bucure de fiecare lucru mic din viața lor și să privească încrezători spre viitor, așa cum face și ea.

Naturalețea, blândețea și mai ales bunătatea sunt calitățile pe care românii le-au apreciat la tânăra de 30 de ani, iar milioanele de români ce o urmăresc au fost fericiți să afle că aceasta și-a găsit jumătatea.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Există persoane care consideră că dizabilitățile îi pot priva de la iubire, însă este important ca în comunitatea să existe persoane ca Petra, care să le oferte speranță și încredere oamenilor ce cred că nu o să aibă parte de iubire din cauza problemelor de sănătate. Petra Pintelei îi ajută pe oameni și prin puterea exemplului le dovedește că iubirea nu are limite. Aceasta este logodită, iar anul acesta se pregătește să îmbrace rochia de mireasă pentru a oficializa relația pe care o are cu bărbatul pe care îl iubește.

Citește și: Tatăl care își crește singur cei 6 copii, ajutat de oamenii cu suflet mare: ”Nu mă așteptam”

Iată cum descrie Petra sentimentul pe care l-a avut atunci când s-a îndrăgostit: „Nu știu, nu cred că are explicație, tocmai, cred că atunci când te îndrăgostești cu adevărat nu poți să dai motive din astea, ca din lumea noastră. E ceva atât de magic încât nu poți să spui în cuvinte da, m-am îndrăgostit pentru că, cum spun alții, e frumos, e deștept. Nu, deci când te îndrăgostești pur și simplu simți ceva aici, în piept, și e ca dintr-o poveste, e o magie, nu se poate descrie în cuvinte și cred că cine are cuvinte să descrie în cuvinte asta nu este cu adevărat îndrăgostit.”

Petra își descrie logodnicul ca fiind o persoană foarte caldă, cu un suflet bun și empatic, ceea ce îl ajută și în profesia de medic. Aceasta recunoaște că ce i-a plăcut foarte mult la el este că are foarte multă empatie cu oamenii din jurul lui. 

E Petra, tânăra nevăzătoare, supărată pe Dumnezeu?

Petra Pintelei trăiește o viață de care este foarte mândră, iar aceasta, prin intermediul rețelelor sociale, îi ajută pe oamenii cu dizabilități să vadă o altă perspectivă asupra vieții. Aceasta își dorește ca oamenii să se iubească și să iubească viața așa cum este și să fie curajoși indiferent de obstacolele ce le-au fost puse în cale. Tânăra nu e supărată pe Dumnezeu, deoarece ea nu consideră că dizabilitatea ei este un defect, ci este o misiune din partea acestuia. 

„Eu sunt fericită că am primit o misiune și că sunt astăzi aici, acum, cu atâția oameni în jur, și în viața reală și virtuali. Cum să mă supăr când am atâtea daruri și atâtea lucruri frumoase care mi se întâmplă. Pentru că uneori când crezi că ceva îți este luat sau că ești privat de ceva ce își dorești, iată și o parte minunată.”, a declarat Petra.