Ea este Roberta, tânără polițistă de 21 de ani din Brașov care și-a pierdut viața într-un teribil accident rutier cu un TIR

Autor: Andrei Costanda

Roberta Ungureanu, tânăra polițistă de 21 de ani care și-a pierdut viața în accidentul din Brașov

Sursa: Facebook / Roberta Ungureanu

Roberta Ungureanu, o tânără polițistă în vârstă de 21 de ani, a murit într-un accident rutier după ce autospeciala în care se afla a fost acroșată de remorca unui TIR.

O tragedie de proporții a zguduit Brașovul miercuri, când o tânără polițistă în vârstă de doar 21 de ani și-a pierdut viața într-un accident rutier.

Roberta era proaspăt absolventă a Școlii de Poliție

Roberta Ungureanu, care abia terminase în acest an Școala de Subofițeri de Poliție de la Vasile Lascăr din Câmpina, se afla într-o autospecială de poliție care a fost lovită de remorca unui TIR pe DN13, în zona Pădurea Bogății.

Potrivit primelor informații oferite de Antena 3 CNN, accidentul s-a produs în condiții meteo nefavorabile, când carosabilul umed a cauzat deraparea remorcii TIR-ului într-o curbă periculoasă. Remorca a intrat pe contrasens și a lovit autospeciala în care se afla Roberta. Impactul a fost devastator, iar medicii care au ajuns la fața locului nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața tinerei.

Aceasta a suferit leziuni grave, incompatibile cu viața, fiind declarată decedată la locul accidentului.

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Brașov a transmis un mesaj de condoleanțe profund îndurerat pentru pierderea Robertei Ungureanu.

„Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov sunt profund îndurerați de pierderea tinerei noastre colege. Rugăciunile noastre se îndreaptă spre familia îndurerată, față de care transmitem condoleanțe și întreaga noastră susținere”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Brașov.

Citește și: Meteorologii Accuweather anunță caniculă și ploi în mai multe regiuni din România: Cum va fi prognoza meteo în țară sâmbătă, 17 august 2024

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Cât de mult se aseamănă fiica Danielei Gyorfi cu mama artistei. Care este relația dintre cele două. „Noi nu putem să forțăm copilul, îi spun anumite lucruri.”

Citește și: Când va primi Ana-Maria Bărbosu medalia de bronz. Ora ceremoniei a fost modificată

Circumstanțele producerii accidentului

IPJ Brașov a detaliat, de asemenea, circumstanțele tragicului accident, subliniind că incidentul a avut loc pe fondul carosabilului umed.

„La fața locului au fost direcționate echipaje ale Poliției Rutiere și ale Serviciului Criminalistic, pentru a efectua cercetări pentru lămurirea împrejurărilor care au condus la producerea accidentului.

Primele date obținute de la fața locului indică faptul că, într-o curbă la dreapta, pe fondul carosabilului umed, semiremorca ansamblului auto a derapat, ceea ce a condus la pătrunderea acesteia pe sensul opus de mers, unde a acroșat autospeciala la volanul căreia se afla o tânără agent de poliție, în vârstă de 21 de ani. Din nefericire, colega noastră a suferit leziuni incompatibile cu viața”, a declarat IPJ Brașov.

Într-un mesaj emoționant postat pe Facebook, Sindicatul Europol a exprimat tristețea profundă pentru pierderea Robertei, subliniind, de asemenea, riscurile majore pe care le presupune meseria de polițist în astfel de situații: „Ultima misiune pentru Roberta… Astăzi, în timp ce se afla în serviciu, în dreptul localității Pădurea Bogați din județul Brașov, o semiremorcă a intrat pe contrasens lovind autospeciala marca Logan condusă de colega noastră Roberta. Lovitura a fost fatală, medicii sosiți la fața locului nu au mai putut face nimic. Au constatat decesul colegei noastre în vârstă de 21 de ani. Din păcate, gradul de protecție pe care „autospeciala” de poliție îl poate asigura în cazul unor astfel de coliziuni este minim… Drum lin către îngeri Roberta.”

Această tragedie subliniază pericolele pe care le înfruntă zilnic cei care poartă uniforma de polițist, amintind de sacrificiul pe care unii dintre ei îl fac în timpul misiunilor. Tânăra Roberta Ungureanu va rămâne în amintirea colegilor și a familiei ca un exemplu de curaj și dedicare, pierdut mult prea devreme.