Ea este Valentina, tânăra care și-a pierdut viața după două luni de la micșorarea stomacului: „Îl rugam disperat să facem ceva”. Cum se apără medicul care a realizat intervenția

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 24 iul 2024, 15:41

Valentina și-a pierdut viața la două luni după operația de micșorare a stomacului

Sursa: Facebook: Valy Lazari

Valentina Lazari, o tânără în vârstă de 29 de ani, și-a pierdut viața în urma unei intervenții de micșorare a stomacului, realizate la un spital din Republica Moldova.

Operația, efectuată pe 14 mai, avea scopul de a o ajuta să slăbească, dar a avut consecințe fatale. Potrivit informațiilor furnizate de TV8.md, Valentina și-a pierdut complet vederea și a intrat în comă. Tânăra a decedat pe data de 16 iulie, iar rudele încearcă acum să înțeleagă ce a mers prost în acest proces medical.

Citește și: Misterul morții lui Andrei Versace. Avocatul Adrian Cuculis a explicat principalele ipoteze: „Ar putea să fie și otrăvit”

Valentina și-a pierdut viața la două luni de la intervenție

Într-o postare pe Facebook, fratele Valentinei a relatat că aceasta a economisit bani timp de doi ani pentru operație, plătind 96.000 de lei pentru intervenție. După intervenția din 14 mai, Valentina a început să se simtă rău, acuzând slăbiciuni, greață și lipsa poftei de mâncare. Cu toate acestea, medicii au asigurat-o că aceste simptome sunt normale, organismul său fiind supus unui stres post-operator.

Citește și: Ce simptome au oamenii infectați cu virusul care „umflă creierul”? Un băiat de 14 ani și-a pierdut viața

Peste vreo 3 săptămâni, după intervenție, ea începuse să se simtă rău- acuza slăbiciuni, greață, lipsa poftei de mâncare. La consultații a fost asigurată că sunt simptome normale și că „organismul trece printr-un stres” , a scris fratele Valentinei, Alexandru, pe Facebook.

Începând cu 1 iulie, starea Valentinei s-a deteriorat grav. Pe 4 iulie, aceasta nu mai putea să se ridice, vomita constant și se hidrata doar cu cuburi de gheață. Familia a contactat urgent medicul care s-a ocupat de intervenție, iar acesta le-a spus să o aducă de urgență la spital. În zilele următoare, Valentina și-a pierdut complet vederea, iar starea ei s-a agravat.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Adriana Simionescu a explicat ce se întâmplă, de fapt, între ea și soțul ei! Tânăra a făcut declarații, după ce s-a spus că ei s-ar fi despărțit. „Toată lumea se ceartă”

Potrivit informațiilor furnizate de sursa menționată anterior, medicii au sugerat că tânăra ar fi intoxicată și au propus transferul la un alt spital pentru tratament specializat în toxicologie.

Marți, starea Valentinei se agrava. După ce l-am sunat de câteva ori pe prof. Hotineanu și îl rugam disperat să facem ceva, acesta a zis că ne trimite ambulanța să o ducem la (numele spitalului), dar să achităm ambulanța pentru că vine una privată ”, a mai relatat fratele Valentinei.

Medicul care a efectuat intervenția susține că tânăra  s-ar fi intoxicat la piscină

Familia Valentinei se luptă acum pentru a obține dreptate și claritate în acest caz tragic. Ei acuză că li s-a refuzat transferul Valentinei la un spital de stat mai devreme și că au fost suspectați că tânăra ar fi consumat alcool sau droguri, acuzații pe care le resping vehement.

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a anunțat că a fost demarată o anchetă strictă pentru a investiga circumstanțele morții Valentinei.

Citește și: Cine este Marina, medicul stomatolog de 41 de ani din Brăila care a fost găsit fără suflare de propriul soț: „A fost ucisă acolo, în cabinet”

Adrian Hotineanu, medicul care s-a ocupat de Valentina, a oferit declarații controversate, susținând că Valentina ar fi fost intoxicată după o vizită la piscină. „Nu știm cum s-a intoxicat. A fost la piscină și a fost găsită în stare gravă. Pierderea vederii sau confuzia mentală nu se întâmplă de la nicio operație după două luni,” a spus Hotineanu pentru TV8.md, menționând că o expertiză medico-legală este în curs.

Fratele Valentinei, Alexandru, a clarificat că tânăra a fost la bazin, dar nu a consumat nimic și nu s-a scăldat. „În video ne-a arătat șeful de la bazin că ea nici nu a intrat în apă, doar și-a pus picioarele în apă,” a explicat acesta.

Sursă foto: Facebook/  Alex Lazari 

 


Roberta regretă despărțirea de Sebastian, însă nu vrea să audă de o posibilă împăcare! Iată cum a reacționat fostul ei partener!