Potrivit documentului oficial, recomandările Ministerului Sănătății și ale Institutului de Sănătate Publică presupuneau ca școala să înceapă cu câte 15 elevi în clasă, iar orele să dureze doar 30 de minute. Elevii urmau să nu stea la școală mai mult de patru ore.
Într-o intervenție la DC News, Ecaterina Andronescu și-a exprimat dezacordul și indignarea față de regulile la care sunt supuși elevii, dar și față de "bătaia de joc pe care societatea trebuie să o suporte."
„ Sunt îngrozită şi aş vrea să mai citesc o dată dimineaţă, când voi fi mai puţin nervoasă. Pentru că după ce am citit, mi se pare că este un document care vrea să bage frica în copii şi să transforme societatea în altceva decât ar trebui să fie o societate.
Sigur, sunt de acord să luăm nişte măsuri de igienizare a şcolilor, suplimentar faţă de ce a fost până acum, dar să băgăm spaimă, să ne fie frică unii de ceilalţi, să distrugem şcoala… pentru că să transformi toate orele în
„ Mi se par absolut absurde măsurile. Nu şi-a asumat nimeni! Cine e INSP de îşi bate joc de societate? Aş vrea să fi semnat aici, Ionescu, Popescu, să ştim cine sunt oamenii care îşi asumă un asemenea document. Arunci buzduganul, doar-doar o lovi în plin! Nu ai cum să aduci jumătate din elevi la şcoală şi jumătate să îi ţii acasă, în online. Sunt deja nişte măsuri care creează nişte discrepanţe absolut uluitoare între copii. Nu ai cum să transformi orele! Noi azi am avut o discuţie cu ministerul Educaţiei, în Comisia de Învăţământ, să aplice legea şi să reducă numărul de ore.
Un copil din clasa a VIII-a poate ajunge acum la 38 de ore pe săptămână. Studenţii au 24-26 de ore. Am făcut o lege pentru a reduce numărul de ore, la primar la 20 de ore, la gimnaziu la 25 şi la liceu să nu treacă de 30. E lege de acum un an. Dar să îţi baţi joc şi să faci o jumătate de oră dintr-o oră, mi se pare că cineva nu ştie ce înseamnă educaţie. Dacă vrem să ne batem joc de ţara asta, asta o să facem probabil!”, a declarat fostul ministru al Educației.
Ulterior, documentul în cauză a fost retras de pe site-ul Ministerul Sănătății, motivând că era vechi. Ministrul Sănătății a afirmat miercuri că nu există în acest moment un set de măsuri aplicabil pentru începutul anului școlar, potrivit playtech.ro
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Citeste si: Cum vor face elevii scoala din 14 septembrie. Schimbari majore pentru copii in noul an scolar