Echinacea, PLANTA MINUNE contra racelii si gripei

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 30 oct 2020, 01:55

Echinacea previne aparitia racelii si este un adevarat aliat pentru persoanele care au imunitatea scazuta, predispuse imbolnavirilor frecvente in anotimpul rece.

Studiile au aratat ca luata de trei ori pe zi timp de patru luni scade reduce drastic riscul de infectii cu virusi sau bacterii care provoaca raceli, viroze, gripe, etc. Specialistii sustin ca in eventualitatea in care un pacient s-ar infecta cu vreun virus gripal, desi a luat echinacea, durata simptomelor si a bolii va scadea simtitor, organismul luptand la capacitate maxima contra infectiei.

Studiul a fost efectuat de Universitatea Cardiff din Marea Britanie, iar cercetatorii au un singur amendament plantei minune: A nu se administra ca si tratament copiilor cu varste sub 12 ani.
Echinacea este originara din America de Nord si a fost folosita ca si remediu contra racelii si gripei din cele mai vechi timpuri.

Echinacea este ideala pentru pacientii cu un sistem imunitar scazut, care racesc mai mult de doua ori in acelasi sezon. Are efect antibiotic, antiviral si antiinflamator. In comert, echinacea se gaseste sub forma de capsule, tablete, tinctura, ceai, granule sau pulbere. Pana acum nu au fost semnalate efecte secundare in urma tratamentului cu echinacea.
Pentru a inlatura orice pericol, este bine sa te sfatuiesti cu medicul tau inainte de a urma o cura cu echinacea.

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.