Echinocțiul de primăvară 2023: Tradiții și obiceiuri pentru 21 martie

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 17 mar 2023, 12:12

Echinocțiul de primăvară 2023

Sursa: PixaBay

Echinocțiul de primăvară 2023. Lumea așteptă cu nerăbdare echinocțiul de primăvară, momentul în care ziua devine mai mare, iar primăvara își intră în drepturi din punct de vedere astronomic.

Echinocțiul de primăvară 2023. Echinocțiul are loc de două ori pe an, iar la data de 21 martie, Soarele trece din emisfera cerească sudică în cea nordică, zilele mărindu-se astfel.

Citește și: Lună Nouă martie 2023: Cum sunt zodiile influențate? Nativii care au mare noroc în dragoste

Ce este echinocțiul de primăvară?

Ce este echinocțiul de primăvară?
[Sursa: PixaBay]

Echinocțiul de primăvară este un fenomen important, reprezentând trecerea Soarelui din emisfera cerească sudică în cea nordică, zilele astfel fiind mai mari, soarele răsărind mai devreme, iar serile începând mai târziu. La data de 21 martie ziua va fi egală cu noaptea din cauza punctului de intersecție al corpului ceresc în trecerea sa dintre cele două emisfere.

Echinocțiul de primăvară este considerat momentul din care primăvara începe, din punct de vedere astronomic, iar ziua în care acesta se întâmplă poate să difere de la an la an, având loc pe 19, 20 sau 21 martie.

Acest moment astrologic are loc în aceeași dată în întreaga lume, chiar dacă se întâmplă într-un fus orar diferit.

Această schimbare astrologică ne poate schimba și starea pe care o avem, astrologii spunând că acest moment aduce armonie, de transformare, atât pentru oameni, cât și pentru natură. Acest început de primăvară trezește adesea natura, întreaga planetă bucurându-se de noile energii aduse de echinocțiu. 

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Ce pensie are Monica Tatoiu și pe ce cheltuie banii. “Eu nu le-am cu pusul deoparte. Nu stau la hoteluri de cinci stele. Merg la second-hand.”

Citește și: Când are loc echinocțiul de primăvară 2023? Acesta marchează venirea primăverii astronomice

Tradiții și obiceiuri pentru 21 martie

Această zi specială este însoțită de o multitudine de tradiții și obiceiuri pe care românii le practică pentru a avea parte de un an cât mai bun, mai ales din punct de vedere agricol. În această zi, copiii bat pământul cu bețe sau lemne, alungând frigul, spunând “Intră frig şi ieşi căldură/ Să se facă vreme bună/ Pe la noi pe bătătură”.


O altă tradiție cunoscută este realizată de grupuri de tineri, ce se strâng pentru a împodobi o creangă de copac cu flori de primăvară, după care merg să colinde, din casă în casă, cântând melodii tradiționale. Colindătorii le vor oferi gazdelor flori pentru a reprezenta venirea primăverii. În schimbul florilor, gospodarii le pot oferi tinerilor bani sau ale cadouri ce pot fi împărțite între ei.

Fetele își pun adesea flori în păr cu ocazia echinocțiului de primăvară, acestea făcându-le părul să crească, dar și inima să rămână tânără.

Când este echinocțiul de primăvară în următorii ani

Când este echinocțiul de primăvară în următorii ani
[Sursa: PixaBay]

  • Echinocțiul de primăvară 2024 20 martie 05:06
  • Echinocțiul de primăvară 2025 20 martie 11:01
  • Echinocțiul de primăvară 2026 20 martie 16:46
  • Echinocțiul de primăvară 2027 20 martie 22:25
  • Echinocțiul de primăvară 2028 20 martie 04:17

Citeşte întreaga ştire:  Când este echinocțiul de primăvară în 2023

Citește și: Paștele 2023 pică pe 16 aprilie! Cum se stabilește data când se sărbătorește Învierea Domnului în calendarul ortodox

Sursa: libertatea.ro

 

Taguri: