Echinocțiul de toamnă 2021. Când pică echinocțiul de toamnă în acest an și ce semnifică acest fenomen

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 01 aug 2022, 20:20
Echinocțiul de toamnă

Echinocțiul de toamnă 2021. Ne apropiem cu pași repezi de echinoctiul de toamna 2021. Iată când pică acesta.

Echinocțiul de toamnă 2021 pică în acest an miercuri, 22 septembrie 2021.

Echinocțiul de toamnă semnifică plecarea verii. Serile lungi și calde sunt înlocuite acum de nopți mai lungi și răcoroase. 

Echinocțiul de toamnă 2021 este programat să aibă loc pe 22 septembrie la ora 19:21. Echinocțiul, care mai este numit și echinox este din punct de vedere astral momentul în care ziua și noaptea sunt egale în orice loc de pe Pământ.

Acest fenomen se datorează faptului că Soarele, în mișcarea sa aparentă pe cer, se află exact pe ecuatorul ceresc.

Echinocțiul de toamnă, care pică în septembrie în fiecare an (numit și echinocțiul spre sud) reprezintă din punct de vedere astral momentul în care Soarele pare să traverseze ecuatorul ceresc, îndreptându-se spre sud. Echinocțiul de toamnă pică în fiecare an între datele 21 și 24 septembrie.

Citeste si:/ BERBEC/ Horoscop septembrie 2021. Cei născuți în zodia Berbec vor avea de clarificat o mulțime de lucruri

Echinocțiul de toamnă tradiții: Ce se spune în popor despre acest fenomen astral

Echinocțiul de toamnă 2021. Echinocțiul de toamnă  reprezintă motiv de sărbătoare din moși-strămoși, potrivit credinței populare. Ziua respectivă semnifică în popor sfârșitul culegerii roadelor, sfârșitul muncilor la câmp și celebrarea recoltelor obținute în acest an. 

Se spune în popor că în această zi e bine să mergi cu fructe, legume și plante la biserică pentru ca acestea să fie sfințite. 

Potrivit credinței populare, în ziua echinocțiului de toamnă mor toate florile, ziua semnificând propriu-zis sfârșitul verii, chiar dacă, potrivit anotimpurilor, toamna începe la 1 septembrie. 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Se spune că dacă plantele din ghiveci au frunzele sau florile umede planta suferă și plânge. Salvarea ei o reprezintă, cred bătrânii din moși-strămoși în ungerea tulpinii cu mir sfințit. 

Astăzi se face primul must din an, se adună merele, gutuile și se bat nucii, pentru că azi e ziua în care oamenii de la sate se bucură de roadele toamnei. 

O altă tradiție legată de echinocțiul de toamnă este să îi fie aduse mulțumiri verii de către oameni pentru lumina și căldura cu care ne-a răsfățat vara.

De acum nu ne mai așteptăm, spune credința populară decât de zile scurte și nopți răcoroase.

În mitologia păgână sărbătoarea echinocțiului de toamnă  poartă numele de Mabon sau A doua recoltă.

Credința populară spune că nu este bine să îți cerți copiii. Totodată, nu ai voie să te speli pe față până la apusul soarelui. Potrivit credinței populare, e bine ca în dimineața zilei respective să mănânci pâine înainte să ieși din casă.

Citeste si:\\ LUNA PLINĂ\\ Septembrie 2021. Cum sunt influențate zodiile? Nativii care vor câștiga mulți bani!