Echipa “Asta-i Romania!” a redat zambetul unui copil! O familie nevoiasa care a trait in intuneric a primit lumina! Bucuria copilului este nemarginita!

Editor: Silviu Bunea Autor: D.I.
Actualizat: 27 mar 2017, 22:23

In cadrul emisiunii “Asta-i Romania!”, a fost prezentat un material emotionant! Urmariti un nou reportaj din Campania "Sa facem lumina"!

Pe Florinel l-ati cunoscut prima data la Asta-i Romania. Este copilul condamnat de autoritati la bezna si inapoiere. Nu a vazut niciodata cum arata lumea asta mare si nici macar nu a pasit vreodata de dealul pe care copilaria lui a incremenit.

Echipa "Asta-i Romania" i-a promis atunci ca nu il va uita si ca se va intoarce la el, sa il scoata din intuneric. Acestia au urcat din nou cararile muntelui, pentru a-i aduce micutului cu fata brazdata de lacrimi lumina in casa, dar si in suflet.

Ajutorul a constat in instalarea unor panouri solare si repararea acoperisului in gospodaria familiei nevoiase din catunul Ciosei, in Muntii Bistritei. Bucuria lui Florinel, copilul de cinci ani, este coplesitoare.

Catunul Ciosei pare o gura de Rai: in linistea dumnezeiasca a muntelui inverzit auzi, din cand in cand, susurul unui izvor ascuns sub stanca. In acest peisaj mirific, echipa emisiunii “Asta-i Romania” a ajuns, pentru a-si respecta promisiunea facuta cu ceva timp in urma: aceea de a instala panouri solare in gospodaria familiei lui Florinel, un copil in varsta de cinci ani.

Telespectatorii Kanal D au avut ocazia sa-l cunoasca pe micut in cursul campaniei “Asta-i Romania”- “Tie ti-e frica de intuneric?”, in apropierea sarbatorilor de Paste.


Florinel a crescut la lumina lampii de gaz. Luminitele din ochii lui se aprind si mai intens atunci cand il vede pe reporterul Sebastian Secan, pe care il recunoaste imediat.  El este “omul cu becul”, cel care a promis ca se va intoarce si “ii va aduce lumina” in casa.


“Tot ne-am gandit ca veniti, că nu veniti… Nu am crezut ca mai veniti. Florinel tot ma intreba...”, a spus mama copilului. Dar lumina nu este singurul lucru de care Florinel si familia sa au nevoie. La ce sa foloseasca un bec, cand prin acoperisul casei, macinat de ani si de vant, ploua ca afara?

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Asa
ca baietelul din satul uitat de lume va avea parte de inca  o bucurie. Patrick Dorle, un om de afaceri din Satu Mare, mutat la Paris, a donat banii pentru panourile solare care le va aduce lumina in casa. “Am vazut ca aveti acoperisul distrus si am strans ban cu ban. Fiecare a pus cat a avut… Si veti avea si acoperis”, le spune reporterul.

Ce i se intampla lui Florinel nu e o poveste, e cat se poate de real.
Visul lui se construieste cu fiecare cui batut, cu fiecare scandura ori tabla, asezate la locul lor. Barbatii din sat sar sa ajute, iar tabla de acoperis este pusa pe casa, foaie cu foaie. Incet, acoperisul prinde contur, iar ochii copilului rad de bucurie. Sare pe casa, vrea si el sa ajute.
“Dumnezeu are mila si de oamenii necajiti. O sa ai o sansa sa mergi la scoala.
Ai bec cand vii acasa”,
a zis mama sa, cu ochii in lacrimi.

Nu pierdeti in fiecare sambata, de la ora 20.00, la Kanal D, o editie emotionanta “Asta-i Romania!”

 

 

Taguri: