Echipa națională a României a plecat vineri dimineață spre Koln pentru a înfrunta Belgia la EURO 2024, iar suporterii vor defila într-o paradă înainte de meci

Autor: Andrei Costanda
Actualizat: 21 iun 2024, 20:13

România o va întâlni pe reprezentativa Belgiei în următoarea partidă din grupele EURO 2024.

Sursa: Inquam Photos / Ștefan Constantin

Echipa națională de fotbal a României s-a îmbarcat vineri dimineață într-o călătorie cu trenul spre Koln, pregătindu-se pentru confruntarea cu Belgia la EURO 2024, al doilea meci din grupă. Suporterii vor avea parte de o surpriză specială înainte de marele meci.

Echipa națională de fotbal a României a plecat vineri dimineață cu trenul către Koln, locul de desfășurare al meciului cu Belgia din cadrul EURO 2024. Tricolorii, conduși de Stanciu, au ales din nou călătoria pe calea ferată, la fel cum au procedat și în deplasarea precedentă pentru meciul cu Ucraina desfășurat la Munchen.

Parada specială coordonată de Mihai Bobonete

Meciul împotriva Belgiei va avea loc sâmbătă, de la ora 22:00, și va fi transmis în direct pe PRO TV.

Cu o zi înainte de această confruntare crucială, suporterii români care au venit să susțină echipa națională vor avea parte de o surpriză plăcută.

Federația Română de Fotbal (FRF) a anunțat organizarea unei „Parade a Fanilor” în ziua meciului. Suporterii români vor avea ocazia să se reunească și să mărșăluiască împreună către stadionul din Koln. Această procesiune va începe la ora locală 18:30, cu punctul de întâlnire stabilit la Josef Lammerting-Allee la ora 18:00.

Participanții la paradă vor primi drapeluri tricolore și vor defila cu steaguri și bannere pe o distanță de aproximativ 2 kilometri, un traseu care va dura în jur de 40 de minute. Atmosfera va fi animată de Mihai Bobonete, celebrul comediant român, care va coordona evenimentul în calitate de maestru de ceremonii.

Bobonete va întreține fanii pe durata întregii parade, care se va încheia la „Cologne Stadium”, locul unde va avea loc confruntarea dintre România și Belgia.

FRF a precizat că suporterii sunt încurajați să facă fotografii și să se picteze pe față pentru a-și arăta sprijinul față de echipa națională.

Citește și: Ceartă cu final tragic între două pensionare, în Gorj! O femeie a decedat după ce a fost împinsă în șanț de propria vecină

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Sancțiuni severe pentru proprietarii și chiriașii din România. Iată câți ani de închisoare riscă cei care tolerează acest lucru în locuința lor

Selecționerul Ucrainei a comentat meciul cu România

Pe de altă parte, echipa Ucrainei, învinsă de România în meciul precedent, se confruntă cu propriile provocări. Selecționerul Serhiy Rebrov a comentat recent înfrângerea suferită, menționând că întreaga echipă, inclusiv antrenorul, este responsabilă pentru rezultat.

ebrov a subliniat importanța discuțiilor între jucători la finalul meciului și a exprimat speranța că echipa va învăța din greșelile făcute.

Pentru a mai avea șanse de a ajunge în optimile de finală, Ucraina trebuie să învingă Slovacia, echipă care a surprins Belgia cu o victorie de 1-0 în meciul de debut.

Rebrov a recunoscut că înfrângerea a fost dificilă, dar a accentuat importanța învățării din acest eșec atât la nivel individual, cât și colectiv.

„Greșeli se întâmplă în fotbal, este un rezultat care ne-a făcut rău”, a concluzionat acesta.