Echipa naționala a României își caută selecționer după ce Edward Iordănescu a luat decizia de a nu-și mai prelungi contractul. Anunțul oficial este așteptat în următoarele zile

Autor: Andrei Costanda

Edward Iordănescu se desparte de naționala României după un parcurs excelent

Sursa: Inquam Photos / Alex Nicodim

Selecționerul echipei naționale a României, Edward Iordănescu, urmează să confirme mâine despărțirea de FRF, punând capăt aventurii sale la cârma „Generației de Suflet”.

Edward Iordănescu, antrenorul echipei naționale de fotbal a României, se va despărți oficial de prima reprezentativă, după ce a decis să nu își prelungească contractul cu Federația Română de Fotbal (FRF).

Edward Iordănescu nu va continua la cârma „Generației de Suflet”

În vârstă de 46 de ani, Edward Iordănescu își va încheia mandatul în urma participării la Euro 2024, competiție în care România a fost eliminată de Olanda în optimile de finală.

Anunțul oficial al despărțirii este așteptat mâine, potrivit surselor apropiate antrenorului, citate de GSP.ro.

După terminarea contractului său cu FRF, Iordănescu a optat să nu continue colaborarea, în ciuda insistențelor jucătorilor din echipa națională. Chiar și în timpul conferinței de presă de după meciul cu Olanda, el a lăsat să se înțeleagă că intenționează să petreacă mai mult timp cu familia sa.

„Vedem, azi-mâine, se va lămuri tot. Da, e posibil să fie finalul”, au replicat apropiații lui Edward Iordănescu, atunci când au fost chestionați dacă antrenorul se va despărți definitiv de echipa națională.

În prezent, Edward Iordănescu se află în vacanță în Spania, unde se relaxează alături de familie, departe de tumultul mediatic din România. În ciuda succesului de a conduce România până în optimile de finală ale unui Campionat European pentru prima dată în 24 de ani, Iordănescu a preferat să nu își reînnoiască contractul cu FRF.

Citește și: Dosar penal pentru iubitul unei foste concurente de la Casa Iubirii, după ce acesta i-ar fi aruncat pisicile pe geam. Poliția s-a autosesizat

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Cum i-a spus Mihai Albu fiicei sale despre boala nemiloasă cu care s-a confruntat? Momentul în care a ales să îi spună adevărul. „S-a panicat, mi-a spus să mă fac bine.”

Citește și: O familie de români din Suedia se luptă pentru a-și recupera cele două fete. Sara și Tiara și-au acuzat părinții de violență, iar statul suedez refuză să le înapoieze

FRF în căutare de selecționer

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, urmează să ofere explicații despre negocierile cu Iordănescu, iar Comitetul Executiv se va reuni pe data de 23 iulie pentru a discuta viitorul echipei naționale.

Emilian Hulubei, șeful Asociației Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori din România (AFAN), a declarat pentru „Liga DigiSport” că șansele ca Iordănescu să semneze un nou contract sunt mici, dar există posibilitatea ca oferta să fie rediscutată.

„Are un termen-limită. Probabil pe data de 23 vom afla dacă se va prelungi contractul sau vom avea un nou selecționer. Comitetul Executiv se va întâlni pe 23 (n.r.

iulie). Din ce știu, șansele sunt mici să semneze acum. Poate oferta va fi rediscutată”, a declarat ieri Emilian Hulubei.

Deși decizia lui Edward Iordănescu de a pleca de la națională nu este încă oficială, așteptările sunt ca anunțul să fie făcut mâine, clarificând astfel viitorul băncii tehnice a României. Această schimbare marchează sfârșitul unei perioade semnificative pentru fotbalul românesc, în care „tricolorii” au demonstrat că pot concura la cel mai înalt nivel european.

Suporterii și jucătorii naționalei așteaptă acum să vadă cine va prelua frâiele echipei, în timp ce FRF începe căutările pentru un nou selecționer care să continue progresul făcut sub conducerea lui Iordănescu. Fanii speră ca noul antrenor să poată menține echipa pe drumul performanței și să ducă România mai departe în competițiile internaționale viitoare.

 


În gala de duminică, lacrimile sunt cele care se năpustesc asupra concurenților din Casa Iubirii. Giuly, Robert, dar și Rebecca nu se mai pot abține și dau frâu liber sentimentelor apăsătoare. Patrick este în pericol de eliminare.