Echipamente de care piscina ta are nevoie

Author: Bogdan Mihai

Filtrarea si recircularea apei din piscina este un ritual de intretinere numaidecat necesar.

Pentru ca piscina sa fie functionala, trebuie avuta in vedere respectarea dotarilor necesare. Asadar, vine caldura, incep preocuparile pentru amenajarea piscinei, deci prezentam cateva sisteme necesare piscinei. Aviz detinatorilor de astfel de surse de relaxare!

Filtrarea si recircularea apei - de ce te te intereseaza acest aspect

Este evident ca apa filtrata si recirculata este un aspect vital aici. Aspirata, curatata de impuritati, apa piscinei nu va crea probleme de sanatate. Este de altfel o procedura ce trebuie respectata cu strictete.

Exista mai multe tipuri de echipamente pentru a curata, filtra apa din piscina, intra aici si vezi mai multe detalii. Depinde si de capacitatea acesteia, fie una mica sau mai generoasa. Iata o selectie de astfel de echipamente, ce ar trebui sa intereseze pe orice fericit detinator de piscina:

Filtrul cu nisip

Disponibile in variante diverse, cu proprietati de asemenea diferite, astfel de filtre au la baza principiul cel mai popular de curatare a apei, pe baza de nisip. Atentie la specificatii si cat de utile se dovedesc a fi acestea. Exista tipuri din rasina, au rezistenta crescuta la agenti chimici din apa si aer. Asadar trebuie sa fie un filtru rezistent, durabil.

Pompa de piscina

Cand vine vorba de pompe recirculare piscina acestea au la randul lor diverse capacitati. Alegerea trebuie sa tina cont de capacitatea piscinei. Concret, ajuta la mentinerea calitatii apei, permitand si o reducere a frecventei de schimbare a acesteia. Este de preferat sa cautati o astfel de pompa ce se manifesta cu un zgomot redus. Instalatia in cauza poate deranja destul de mult pe durata functionarii, deci un reper al calitatii si eficientei sale se refera si la nivelul de zgomot.

Astfel de pompe se regasesc in ofertele magazinelor de specialitate. Preturile difera pentru ca se raporteaza la capacitatea lor si la putere. La Shop-Einstal se regasesc optiuni, pompele achizitionate dispunand de garantie pentru 2 ani.

Vana multiport

Acest tip de echipament este de asemenea util in filtrarea apei din piscine. Are de regula rol multiplu: 1. usureaza procesul de filtrare si recirculare, 2.dreneaza apa. Recomandarea este de a instala aceasta vana cu o supapa de siguranta.

Cand schimbi total apa din piscina

Pentru a decide aceasta operatiune sunt mai multe aspecte de avut in vedere. In principal depinde de intretinere. O inlocuire completa se poate recomanda la interval de cativa ani. Daca este intretinuta corect se pot realiza doar ocazional completari de apa, curatarea putand fi posibila si subacvatic.

Parte din procesul de intretinere sunt si sistemele mentionate, destinate a filtra corect apa si a recircula.

Pentru a determina calitatea apei si cand este necesara inlocuirea este important a verifica pH-ul si alte semnale ce denota nevoia de inlocuire de continut: apa verzuie, miros puternic de clor, apa cu bule. pH-ul ideal este de 7, - 7,4 maxim. Pentru a corecta aceste valori se folosesc produse special destinate.

Intretinerea apei si a piscinei ca atare poate fi lasata in sarcina unei firme specializate in conditiile in care este nevoie de verificare constanta a calitatii apei. Totusi trebuie sa stiti ce presupune acest demers si ce produse trebuie achizitionate.

 

Taguri:

Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.