Echipamentele de protectie si importanta acestora in zonele cu risc ridicat de accidentare

Autor: Silviu Bunea
Actualizat: 15 sep 2020, 09:45

Numărul accidentelor petrecute la locul de munca a crescut considerabil în ultimii ani, iar acest lucru reprezinta un semnal de alarma pentru cei care lucreaza in sectoarele care prezinta riscuri crescute de accidentare.

Nu este necesară numai purtarea corectă a acestora, de asemenea echipamentele destinate protecţiei trebuie să prezinte şi o calitate cât mai bună.

Prin intermediul magazinului online tehnicbazar.ro sunt puse la dispoziţia celor interesaţi, ce desfăşoară activităţi în medii ce prezintă risc ridicat de accidentare, o serie de articole şi accesorii destinate protecţiei complete. Echipamentele disponibile fac parte din categoria produselor premium şi sunt create exclusiv pentru a oferi siguranţă deplină celor care sunt predispuşi diverselor riscuri atunci când intra în contact cu substanţe chimice puternice sau cu diverse categorii de obiecte periculoase.

Care sunt articolele care nu trebuie să lipsească din echipamentul de protecţie al celor ce lucrează în medii cu riscuri ridicate de îmbolnăvire?

În procesul de fabricaţie al articolelor de protecţie este necesară o atenţie sporită pentru că cea mai mică greşeală poate avea consecinţe fatale. Echipamentele oferite pe site-ul www.tehnicbazar.ro sunt create special pentru a împiedica producerea accidentelor de muncă, începând de la căştile şi antifoanele de protecţie şi până la mănuşi, ochelari şi costume.

În funcţie de tipul de servicii prestate, fiecărui angajat trebuie să i se ofere accesoriile necesare în vederea îndeplinirii tuturor sarcinilor ce i-au fost atribuite.

·         Combinezonul de protecţie chimică etanş face parte din categoria costumelor care nu trebuie nicicum să lipsească din echipamentul celor care lucrează în zone industriale şi intră în contact cu substanţe chimice puternice, cu diverşi agenţi biologici sau substanţe toxice de luptă.

Cei care doresc să beneficieze de siguranţă maximă pot opta pentru modelul oferit de tehnicbazar.ro, costum confecţionat dintr-un material rezistent numit D-mex, din mănuşi şi cizme de nitril, ce sunt grijuliu fixate pe costum. Acest tip de combinezon este ideal pentru mediile ce prezintă potenţial exploziv, dar şi pentru cele în care este necesară mânuirea unor substanţe criogenice.

·         Majoritatea halelor industriale impun utilizarea unor mănuşi de protecţie.

Este important ca acestea să se potrivească nu numai din punctul de vedere al materialului, adică să ofere rezistenţa necesară, ci şi a mărimii. De ce trebuie să se acorde o atenţia sporită acestui aspect? Mărimea nepotrivită poate reprezenta cauza producerii celor mai frecvente accidente. Cele disponbile pe pagina tehnicbazar.ro sunt fabricate pentru uz specializat şi au utilizări multiple, astfel că pot fi folosite fără probleme în toate spaţiile industriale.

·         Ochelarii de protecţie disponibili în cadrul acestui site sunt rezultatul unor calcule precise de eficienţă, astfel că reuşesc să le ofere celor ce îi utilizează siguranţa necesară, indiferent de mediul în care lucrează. Diversitatea modelelor le permite utilizatorilor să opteze pentru cele corespunzătoare atât din punct de vedere al calităţii, cât şi al rezistenţei.  Spre exemplu, modelul de protecţie contrast marca Stihl se distinge prin lentila portocalie utilizată în fabricare, al cărei rol este de a asigura amplificarea ridicată a contrastului.

Aceştia includ atât protecţie mecanică, cât şi UV, fiecare dintre acestea fiind tratate anticondens, dar şi prin rezistenţa la zgârieturi.

În funcţie de mediul de lucru, echipamentele de protecţie specifice nu doar că sunt recomandate, acestea sunt şi obligatorii. Specialişii tehnicbazar.ro recomandă achiziţionarea celor ce prezintă o calitate superioară oricare ar fi domeniul de activitate. Este cea mai bună modalitate de a evita accidentele care au deseori urmări grave.

Acestea sunt necesare oricărui mediu, însă mai ales în cadrul celor în care se lucrează cu aparaturi sau substanţe chimice şi toxice periculoase. Cei care deţin o astfel de afacere trebuie neapărat să le creeze angajaţilor mediile prielnice de lucru. Este de dorit să se ia măsurile corespunzătoare nu numai pentru siguranţa lucrătorilor, dar şi pentru ca nivelul de productivitate să fie optim. Astfel timpul de lucru va fi eficientizat, iar numărul accidentelor înregistrate va scădea considerabil.

Chiar şi în cazul halelor industriale în care nu sunt folosite substanţe chimice sau toxice, dar sunt prezente aparaturi periculoase este recomandată întrebuinţarea acestor echipamente. Spre exemplu, cei care lucrează într-un mediu poluat fonic la un nivel ridicat trebuie neapărat să beneficieze de un set de căşti ce oferă eficienţă crescută împotriva zgomotelor puternice pentru că altfel riscă să îşi afecteze auzul definitiv.

Aşadar, echipamentele destinate protecţiei auditive, respiratorii, costumele şi mănuşile nu trebuie să lipsească celor care lucrează zilnic în  astfel de medii cu risc ridicat de accidentare. Fiecare proprietar de astfel de societate trebuie să aibă în vedere siguranţa angajaţilor săi, iar site-ul tehnicbazar.ro iese în întâmpinarea tuturor cu cele  mai eficiente articole şi accesorii de protecţie, pe care le oferă la preţuri accesibile şi convenabile. 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.