Ingrediente pentru choux:
125 ml lapte
125 ml apa
150 g faina
100g unt
4 mari sau 5 oua medii
Ingrediente pentru crema:
500 ml lapte
3 oua
60g faina
100g zahar
Coaja de la o lamaie
Frisca lichida (optional)
Mod de preparare
Aluat
Puneti la fiert, intr-o cratita, laptele, apa ,untul si un praf de sare.Cand
laptele a inceput sa fiarba, turnati faina si amestecati puternic, pt a nu face cocoloase. Cand aluatul s-a mai racit, incorporati ouale, pe rand, unul dupa celalalt, amestecand. Dupa ce ati incorporat toate ouale, asezati intr-o punga, cu un spritz.
Crema
Puneti la fiert laptele, cu coaja de lamaie. Intr-un castron bateti ouale impreuna cu zaharul si faina. Turnati peste laptele fierbinte, amestecand, pt a nu se forma cocoloase.
Lasati sa fiarba, amestecand continuu, ca sa nu se prinda. Dupa ce crema a fiert, asezati-o intr-un castron si puneti o folie de plastic pe suprafata cremei. Daca doriti,dupa ce s-a racit, puteti sa-i adaugati 100 ml frisca lichida si sa o bateti putin cu mixerul.
Umpleti eclerele cu ajutorul unui spritz sau taiati-le pe jumatate si umpleti-le cu lingura. Pudrati cu zahar pudra.
Ingrediente
Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei
Ingrediente pentru choux:
125 ml lapte
125 ml apa
150
g faina
100 g unt
4 oua mari sau 5 oua medii
Ingrediente pentru crema:
500 ml lapte
3 oua
60 g faina
100 g zahar
Coaja de la o lamaie
Frisca lichida (optional)
Mod de preparare Aluat
Puneti la fiert, intr-o cratita, laptele, apa ,untul si un praf de sare.
Cand laptele a inceput sa fiarba, turnati faina si amestecati puternic, pt a nu face cocoloase.
Cand aluatul s-a mai racit, incorporati ouale, pe rand, unul dupa celalalt, amestecand.
Dupa ce ati incorporat toate ouale, asezati intr-o punga, cu un spritz.
Crema
Puneti la fiert laptele, cu coaja de lamaie. Intr-un castron bateti ouale impreuna cu zaharul si faina. Turnati peste laptele fierbinte, amestecand, pt a nu se forma cocoloase.
Lasati sa fiarba, amestecand continuu, ca sa nu se prinda.
Dupa ce crema a fiert, asezati-o intr-un castron si puneti o folie de plastic pe suprafata cremei.
Daca doriti,dupa ce s-a racit, puteti sa-i adaugati 100 ml frisca lichida si sa o bateti putin cu mixerul.
Umpleti eclerele cu ajutorul unui spritz sau taiati-le pe jumatate si umpleti-le cu lingura. Pudrati cu zahar pudra.