Ecler usor cu glazura de ciocolata

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:06

Cost estimativ: 30 lei pentru 4 persoane


Ingrediente

125 ml apa
125 ml lapte
100 g unt taiat bucati (80-82% grasime)
5 g zahar
2,5 g sare
150 g faina
8 oua

Pentru crema (crema Chantilly):
500 g smantana pentru frisca (peste 32% grasime)
75 g zahar pudra
1 lingurita extract de vanilie.

Pentru glazura:
1 tableta de ciocolata neagra peste 70% cacao



Mod de preparare

Aluatul
Primele 6 ingrediente se amesteca
intr-o cratita si se pun la fiert amestecand usor pana ajung la punctul de fierbere. Apoi se adauga faina toata si se amesteca insistent pana cand dispar toate cocoloasele si devine un aluat uniform. Se da jos de pe foc si se lasa cateva minute sa se raceasca apoi se adauga ouale unul cate unul amesteand energic pana se incorporeza uniform fiecare. Se formeaza choux prin poshare, care se vor coace la la 160-170 g C pana devin aurii timp de aproximativ 15 minute.


Crema

Crema este de fapt o frisca la care se adauga vanilie extract.
Bolul si paletele de la mixer se baga in congelator pentru 1 jumatate de ora. Si smantana trebuie sa stea la rece cel putin o ora,doua.
Intr-un bol se bate frisca cu zaharul si la sfarsit se adauga vanilia, se incorporeaza bine si se lasa la rece pana umplem cojile de ecler.


Glazura
Se topeste ciocolata si se toarna peste eclerurile umplute, se lasa la rece si se servesc cand s-au intarit.

Cu o seringa de patiserie sau cu punga de patiserie se umplu cojile de ecler cu crema chantilly apoi se toarna glazura peste si se dau la rece.


 

Taguri: