Eclere cu cafea

Editor: Maria Niculae
Actualizat: 10 oct 2020, 19:00

Cost estimativ: 40 lei pentru 6-8 persoane

 

Ingrediente

Pentru aluatul de patiserie:

125 ml apa

125 ml lapte

100 g unt taiat bucati (80-82% grasime)

5 g zahar

2,5 g sare

150 g faina

4 oua

 

Pentru crema:

6 galbenusuri

50 g zahar

30g amidon

30g faina

500ml lapte

1-2 linguri cafea macinata

 

Pentru

glazura:

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

200 ml zahar pudra

500 g glucoza

1 lingurita cafea solubila

 

Mod de preparare


Aluatul de patiserie

Primele 5 ingrediente se amesteca intr-o cratita si se pun la fiert, amestecand usor pana ajung la punctul de fierbere.

Apoi, se adauga faina toata si se amesteca insistent pana cand dispar toate cocoloasele si devine un aluat uniform.

Se da jos de pe foc si se lasa cateva minute sa se raceasca, apoi se adauga ouale, unul cate unul, amesteand energic pana se incorporeza uniform fiecare.

Prin poshare se formeaza eclere lungi de 10 cm, care se vor coace la 160-170 g C pana devin aurii.

 

Crema

Laptele se pune la fiert cu cafeaua, iar cand a fiert, se ia de pe foc si se strecoara.

Galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga amidonul, faina si cand s-au omogenizat, se adauga laptele infuzat cu cacao.

Se omogenizeaza bine, apoi se pun la fiert intr-un alt vas, amestecand continuu, pana cand se ingroasa crema si da in cateva clocote.

Se ia de pe foc.

Se umplu cojile de ecler, apoi se glazureaza cu un amestec de glucoza topita, zaharul pudra si cafea solubila.

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.