Ingrediente
Pentru aluatul de patiserie:
125 ml apa
125 ml lapte
100 g unt taiat bucati (80-82% grasime)
5 g zahar
2,5 g sare
150 g faina
4 oua
Pentru crema:
6 galbenusuri
50 g zahar
30g amidon
30g faina
500ml lapte
1-2 linguri cafea macinata
Pentru
Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta
200 ml zahar pudra
500 g glucoza
1 lingurita cafea solubila
Mod de preparare
Aluatul de patiserie
Primele 5 ingrediente se amesteca intr-o cratita si se pun la fiert, amestecand usor pana ajung la punctul de fierbere.
Apoi, se adauga faina toata si se amesteca insistent pana cand dispar toate cocoloasele si devine un aluat uniform.
Se da jos de pe foc si se lasa cateva minute sa se raceasca, apoi se adauga ouale, unul cate unul, amesteand energic pana se incorporeza uniform fiecare.
Prin poshare se formeaza eclere lungi de 10 cm, care se vor coace la 160-170 g C pana devin aurii.
Crema
Laptele se pune la fiert cu cafeaua, iar cand a fiert, se ia de pe foc si se strecoara.
Galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga amidonul, faina si cand s-au omogenizat, se adauga laptele infuzat cu cacao.
Se omogenizeaza bine, apoi se pun la fiert intr-un alt vas, amestecand continuu, pana cand se ingroasa crema si da in cateva clocote.
Se ia de pe foc.
Se umplu cojile de ecler, apoi se glazureaza cu un amestec de glucoza topita, zaharul pudra si cafea solubila.