Economia Romaniei e in RECESIUNE! Schimb dur de replici intre Traian Basescu si Victor Ponta

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:29

Romania a intrat in recesiune tehnica. Asa arata datele economice pe ultimele doua trimestre.

Vestea a dus din nou la replici dure intre palatele Cotroceni si Victoria. Datele publicate de institutul national de statistica arata ca in trimestrul intai ecomonia a incetinit cu 0,2% fata de ultimul trimestru al anului trecut, desi datele initiale aratau ca ar fi fost vorba de o crestere cu acelasi procent.

In trimestrul doi situatia s-a inrautatit. Scaderea economica a fost de un procent, cea mai mare din Uniunea Europeana.

Singurele economii cu evolutii negative au mai fost Germania, Italia si Cipru. In viziunea presedintelui, sunt 3 cauze pentru care economia Romaniei a intrat in declin: scaderea investitiilor straine directe, introducerea taxei pe stalp si a celei pe combustibil si lipsa de proiecte pentru accesarea fondurilor europene.

Seful statului a mai spus ca reducerea CAS-ului pentru angajator ar duce Romania in criza economica. Basescu precizeaza ca daca guvernul ar elimina taxele introduse in ultima vreme, economia si-ar putea reveni.
Reactia premierului Victor Ponta a venit imediat, pe facebook.

"Cand vorbim despre economie noi ne tinem promisiunile, iar "mizeriile" lui Traian Basescu nu conteaza! Pe primele sase luni avem in continuare crestere economica. Pe al doilea trimestru din 2014, fata de 2013, avem o crestere de 1,4%".

Romania s-a mai aflat in recesiune tehnica timp de doi ani si jumatate in perioada 2008-2011 si a reintrat in recesiune tehnica la inceputul anului 2012, reusind sa revina pe crestere pana la finalul acelui an.

##VIDEO119704##

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei