Economisiți bani Aceste sfaturi vă vor ține de cald pe timpul iernii!

Author: Bogdan Frațilă
Actualizat: 17 sep 2023, 02:45

Din cauza situației actuale din Ucraina, prețul gazelor naturale este în creștere!

Sursa: PixaBay

Din cauza situației actuale din Ucraina, prețul gazelor naturale este în creștere!

Din cauza situației actuale din Ucraina, prețul gazelor naturale este în creștere. Vă prezentăm diverse aparate și vă oferim câteva sfaturi despre cum să vă încălziți iarna fără să vă creșteți costurile cu gazul.

A sosit iarna și, deși afară e frig și răcoare, doriți să vă încălziți în interiorul celor patru pereți ai dumneavoastră. Cu toate acestea, din cauza războiului din Ucraina, economisirea banilor este la ordinea zilei.

În cele din urmă, tariful forfetar de 300 de euro pentru energie nu va fi suficient pentru multe gospodării pentru a acoperi costurile în creștere. Avem sfaturi și recomandări de produse pentru a vă ajuta să treceți iarna cât mai ieftin și cât mai călduros posibil. Dacă vă interesează să economisiți bani pe apă și electricitate, avem articolul potrivit pentru dumneavoastră.

Gadgeturi mici pentru gospodărie

Izolația face diferența. Se pot obține deja multe prin izolarea ușilor și ferestrelor: temperatura din interior rămâne mai stabilă și, în schimb, aerul din exterior nu mai pătrunde atât de ușor în casă.

Un alt avantaj este că nu trebuie să fii un meșter calificat pentru a instala izolația. Pentru mai puțin de 20 de euro, puteți obține 15 metri de bandă de etanșare, care este ușor de aplicat datorită părții autoadezive.

Apropo: Pentru a verifica dacă ferestrele și ușile au nevoie de izolație, este suficient să lipiți o foaie de hârtie între ele. Dacă nu o puteți scoate din nou atunci când fereastra sau ușa este închisă, înseamnă că este suficient de strâns.

Aerisirea încălzirii pur și simplu

Dacă începe să se răcească prea tare și vă decideți să dați drumul la încălzire, este posibil să auziți un zgomot de gâlgâit.

Acesta este semnul că există prea mult aer în sistemul de încălzire, ceea ce se poate întâmpla, printre altele, atunci când se umple apa de încălzire. Dar nu trebuie să apelați întotdeauna la un mecanic.

Cu setul ieftin de dezaerare de la Petitone, vă puteți ocupa singur de această problemă. Isteț: Apa care se împrăștie spre dumneavoastră atunci când porniți încălzirea este colectată imediat. În plus, recenziile laudă funcționarea- perfectă pentru necunoscători.

Încălzire inteligentă cu termostate inteligente

Dacă doriți să urmăriți temperatura de încălzire, un termostat este soluția. Există deja modele inteligente care pot fi controlate prin intermediul smartphone-ului cu ajutorul aplicației corespunzătoare. Homematic IP oferă un set cu 2 termostate și un punct de acces WLAN.

Pentru a instala termostatele de încălzire, este suficient să deșurubați capetele termostatelor anterioare și să le înșurubați pe cele noi.

În cele din urmă, puteți controla termostatele prin intermediul punctului de acces WLAN cu ajutorul aplicației de pe smartphone.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Recenzile laudă atât instalarea, cât și funcționarea dispozitivelor. Deși prețul este ceva mai mare, setul merită pentru a controla mai eficient încălzirea în casă și pentru a reduce costurile în consecință.

Păstrarea căldurii fără încălzire

De la pături electrice la sticle cu apă caldă

Dacă doriți să vă mențineți costurile de încălzire la un nivel cât mai scăzut, puteți lua în considerare achiziționarea unei pături electrice. Puteți obține o pătură XXL (200 × 150 centimetri) pentru mai puțin de 90 de euro. Modelul oferă diferite niveluri de încălzire, astfel încât să vă puteți menține cald. Nu trebuie să vă faceți griji nici cu privire la întreținere, deoarece puteți spăla pur și simplu pătura.

Dacă nu vreți să vă lipsiți de un pat cald, ar trebui să luați în considerare o pătură de sub pat încălzită (150 × 80 de centimetri). Acesta este mai mult sau mai puțin un încălzitor de scaun acționat electric pentru patul dumneavoastră. Bineînțeles, pătura inferioară poate fi folosită și în alte scopuri: Există numeroase idei în recenzii, de la o canapea încălzită până la un scaun de birou cald pentru biroul de acasă. Imaginația dumneavoastră și posibilitățile de utilizare nu au limite.

La fel ca și pătura electrică, pătura de sub pat este lavabilă și puteți controla temperatura în 3 trepte și puteți porni și opri pătura de sub pat cu ajutorul unei telecomenzi cu fir. Singura critică, potrivit cumpărătorilor, este că produsul are nevoie de timp pentru a se încălzi. Dacă adormiți, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la supraîncălzire: Pătura de sub pat se oprește automat după 3 ore.

Pătură de sub pat încălzită (150 x 80 cm)

Iar dacă sunteți în căutarea a ceva mai clasic, nu am uita de vechea sticlă cu apă caldă. Pentru mai puțin de 20 de euro, puteți obține modele produse în mod echitabil și sustenabil de la brandul Sänger. Sticluța cu apă caldă este fabricată din cauciuc natural și nu conține plastic și agenți de înmuiere. Are o capacitate totală de 2 litri de apă.

Citește și: Economisirea energiei: Oamenii din Germania tremură la locul de muncă!

Citește și: Care este cel mai ieftin mod de încălzire a locuinței. Factorii care influențează prețurile

Citește și: Ce poti sa faci sa consumi mai putina electricitate sau gaz iarna asta