Edilii din Craiova, plini de idei! Uite ce au pus in practica VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 06:53

Tiganesc, sau nu, a fost ordin de la imparatie. Ca doar o echipa de fotbal au avut oltenii.

Si, uite-asa, de dimineata pana seara, cu bidineaua intr-o mana si cu vopeasa in alta, angajatii primariei vopsesc de zor: una alba, alta albastra. Primarul Antonie Solomon spune ca de 8 ani de cand e gospodar sef si-a dorit asa ceva pentru borduri. Iubire, Iubire, dar pe stadion, spun unii craioveni, indignati de initiativa.

Ghinion, caci planurile edilului nu se opresc aici. Vrea ca si stalpii de electricitate sa fie...
la fel. In timp ce zona centrala a orasului este alb-albastra, de cum intri in cartierul Craiovita Noua, te ia durerea de cap. Daca nu stiti de la ce, ridicati privirea. Locatarii au fost lasati sa-si vopseasca blocurile dupa bunul-plac, iar totul arata ca un curcubeu. Nimeni din randul autoritatilor nu s-a opus.

Dar gata cu kitsch-ul, spune primarul. S-au votat doar cateva culori ce vor putea fi folosite de acum incolo.
Cat despre blocurile gata vopsite... vorba aceea, timpul le rezolva pe toate.

Plecam din Oltenia si ajungem in.. New yorkul mioritic, Tautii Magheraus. E singurul loc din tara, dupa cum ii place primarului sa spuna, unde orientarea se face ca-n orasul de peste Ocean. Iar daca Ion si Maria sunt deja... prea clasici, edilul a plusat. A botezat podetele cu nume din tara tuturor posibilitatilor: Otto, Cota sau Katria.


Iar daca unii localnici nu deschid televizorul, ori altii habar n-au limbi straine, primarul a gasit solutia: un pod va purta numele lui... de alint. Localnicii sunt incantati nevoie mare, mai ales de podul primarului pe care l-au si incercat.

Cu gropi sau fara gropi, podul tot cu numele de Tony va ramane. In total 20 de poduri vor fi redenumite si vor avea fiecare cate o placuta de indentificare.