Editia a V-a !MPRO pune in scena povesti pentru 6 simturi

Autor: B.M.
Actualizat: 14 sep 2020, 06:55

Experienta !MPRO de anul acesta aduce pe scena 75 de actori, 17 spectacole, 2 sesiuni de IMPRO Talks si 8 ateliere.

Toate sunt reunite sub conceptul „Povesti cu noi!” si au loc intre 7- 11 septembrie, la Muzeul National al Ţaranului Roman, Studio Horia Bernea.

Incepand de joi, 7 septembrie, festivalul pregateste cate 3 spectacole pe seara. Şi ca in orice poveste, exista 3 parti fascinante. Joi, vineri şi luni, primul spectacol al serii face parte din sectiunea Debut- trei trupe proaspat formate se aventureaza pentru prima data pe scena !MPRO.

Sectiunea Principala prezinta şapte spectacole cu poveşti captivante- in stil de basm sau de film noir, politist sau post-apocaliptic, de calatorie sau bildungsroman.

Iar sectiunea Internationala cuprinde trei spectacole in limba engleza, jucate de improvizatori de top la nivel mondial. The Maydays din Marea Britanie aduc un show plin de poveşti de dragoste, Dave Morris şi Missie Peters din Canada vor improviza cu atmosfera de poezie, iar in ultima seara a Festivalului ii veti putea vedea pe toti patru impreuna, intr-un show surpriza.

O premiera a editiei de anul acesta este sectiunea Open Stage- sambata şi duminica de la ora 18.00. Oricine poate improviza cu succes. Trebuie doar sa incerce. Un moderator experimentat va coordona echipe formate ad-hoc, din improvizatori, cursanti in improvizatie şi oricine altcineva doreste sa işi testeze imaginatia şi spiritul de echipa.

Festivalul continua si anul acesta initiativa cu intrare libera- !MPRO TALKS- o sesiune interactiva de discutii despre cum aplica oamenii din industrii creative improvizatia in scris si in cariera, in general.

Au acceptat provocarea scriitoarea Simona Popescu, autoarea romanului „Exuvii”, si un invitat special din partea Graffiti PR, afiliat exclusiv Ketchum in Romania si locul trei in topul de performanta al agentiilor din industrie, dupa cifra de afaceri.

Iar ca in fiecare an, !MPRO deschide atelierele de improvizatie pentru incepatori, intermediari si avansati, sustinute de şapte dintre cei mai talentati, profesionişti şi generoşi oameni din peisajul teatrului de improvizatie din lume: Missie Peters şi Dave Morris din Victoria, Canada, Heather Urquhart şi Jules Munns din Londra, Marea Britanie, şi Pavel Barsan, Madalin Mandin, Mihaela Sirbu şi Bogdan Untila din

Bucureşti, Romania.

Primul si singurul festival national de improvizatie- !MPRO- propune pentru a cincea editie povesti care se simt, se vad, se asculta, se intuiesc odata cu actorii, miros a proaspat si se construiesc cu bun gust. Esti cu noi?

Povesti cu noi gasesti si pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/improfest.ro/

Biletele pentru fiecare dintre cele 17 spectacole, abonamente de o zi, dar si abonamente pentru intreg festivalul pot fi achizitionate online: http://improfest.ro/program/

!MPRO este organizat de Asociatia Tam-Tam si finantat de Primaria Municipiului Bucuresti prin ARCUB, in cadrul programului cultural "Bucureşti-Oraş participativ”.

Parteneri: Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica (UNATC), Kfea, Improvisneyland, Kfea, Club Revdepov
Parteneri media: TV City, Virgin Radio, IQAds & Smark, Adevarul, Kanal D, Bucharest City App.

 


Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.