EDITORIAL Ilinca Vandici – Cum îți găsești echilibrul în haosul vieții

Author: Oana Picerea
Actualizat: 30 apr 2024, 14:24

Într-o lume plină de zgomot și agitație, găsirea echilibrului pare a fi o căutare interminabilă pentru mulți dintre noi. Si chiar asa e, in dinamica vietii, suntem tot timpul in cautarea armoniei, a lucrurilor frimoase care ne imbogatesc viata. Pentru mine, Ilinca Vandici, echilibrul nu este doar un concept abstract, ci o realitate pe care o trăiesc în fiecare zi, muncesc in fiecare zi pentru acest lucru, fie ca vorbim despre relatiile cu cei din jurul meu, despre un stil de viata sanatos sau despre autocunoastere si dezvoltare personala.

Dar ce înseamnă, de fapt, acest echilibru pentru mine? Nu este doar o stare de calm superficial, ci rezultatul unei călătorii interioare de ani de zile, în care mi-am pus la lucru resursele interne pentru a-mi gestiona viața într-un mod care îmi aduce bucurie și împlinire. Este vorba despre a alinia toate aspectele vieții mele, de la viața personală la cea profesională, pentru a crea un cadru în care să pot crește și să prosper.

Este, în același timp, o mărturie a maturității mele, atât emoționale, cât și profesionale. Am ajuns la acest punct prin introspecție și autoanaliză constantă. Am învățat să văd lucrurile din mai multe perspective și să le analizez obiectiv, ceea ce îmi permite să fac alegeri înțelepte și să gestionez provocările vieții cu înțelepciune și grație.

Cred ca in viata lucrurile se aseaza atunci cand trebuie si, mai ales, cum trebuie.

Astazi inteleg altfel tot ceea ce s-a intamplat in viata mea si tot ceea ce vine nou in viata mea. Cred ca, pana la urma, tine de tot ceea ce este in interiorul nostru si eu lucrez la asta, in fiecare zi. Este pace, lumina, este liniste, frumos, este iubire. Bineinteles ca sunt momente in care am si eu nelinistile mele, ca orice om. Dar incerc sa le iau pe toate cumva dintr-o perspectiva obiectiva si sa incerc sa imi pastrez un echilibru.

Fie ca e vorba despre conexiunea cu Dumnezeu, manifestata printr-o rugaciune pe care o stim de cand eram copii, fie ca descoperim tot felul de tehnici noi de a ne exprima recunostinta si de a cere lucrurile pe care ni le dorim sa ni se intample, acest obicei este foarte important; de acolo porneste tot ceea ce incepe sa se intample in ziua respectiva. Este extrem de usor, efectiv sa iti iei cinci minute in fiecare dimineata, sa inspiri, sa exprimi si sa vorbesti cu Dumnezeu despre ceea ce este in sufletul si in mintea ta.

Pentru mulți, această căutare a echilibrului poate părea un ideal îndepărtat, dar sunt o dovadă vie că este posibil să trăim în armonie cu noi înșine și cu lumea din jurul nostru.

Si apropo de aceasta cautare de bine in permanenta, iata ca asa a apartut proiectul Follow us in viata mea. O dovada ca lucrurile nu sunt intamplatoare, cand am primit propunerea, am simtit ca tot ce am facut, mai ales in ultimii ani, fie ca vorbim despre de cunoastere de sine sau despre a impartasi si descoperi perspective noi, alaturi de invitatii mei

de la podcastul “Te ascult”, toate parca m-au pregatit pentru acest proiect alaturi de Teo.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Am fost foarte bucuroasa si onorata, in acelasi timp. O stiu si o admir de zeci de ani de zile pe Teo. Acest proiect este o super provocare si pas inainte pentru amandoua, pentru ca niciuna dintre noi nu a avut oacazia sa lucreze umar la umar alaturi de o alta femeie; mi se pare ca e o completare perfecta, Teo are experienta ei, eu

vin cu a mea, avem perspective comune, dar si diferite asupra lucrurilor. Cel mai important este ca energia dintre noi este wow, ne respectam, ne apreciem una pe celalta si suntem acolo una pentru cealalta.

Așadar, vă invit in aceasta calatorie alaturi de mine si Teo, la Follow us pe Kanal D2 si ma bucur sa pot impartasi cu voi din povestea mea, să vă reamintesc si voua că echilibrul nu este un scop în sine, ci rezultatul unei călătorii personale și a unei practici constante de auto descoperire și creștere. Cu încredere și perseverență, puteți să vă atingeți propriul echilibru și să trăiți vieți care vă aduc fericire și împlinire.

Sa aveti Sarbatori binecuvantate, dragilor!

 

Taguri: