EDU.RO a publicat rezultatele finale Evaluare Națională 2022. A crescut numărul mediilor de 10 după rezolvarea contestațiilor

Autor: Sara Andreescu
Actualizat: 30 iun 2022, 10:34

rezultate finale evaluare natională 2022

Sursa: Shutterstock

EDU.RO afișează joi Rezultate finale Evaluare Națională 2022. Elevii află dacă notele le-au fost mărite în urma rezultatelor finale la Evaluarea Națională 2022.

Rezultate finale Evaluare Națională 2022 vor fi afișate de EDU.RO joi și publicate pe site-ul kanald.ro în timp real. Peste 20.000 de elevi care au depus contestații în urma afișării primelor rezultate Evaluare Națională 2022 află dacă notele le-au fost mărite în urma rezultatelor finale la Evaluare Națională 2022, rezultate care s-au obținut în urma recorectării lucrărilor.

UPDATE ORA 10:30: Ministerul Educației a afișat notele finale la Evaluarea Națională 2022

Notele finale la Evaluarea Națională 2022, după rezolvarea contestațiilor, au fost afișate pe EDU.RO. Elevii pot verifica AICI ce note au obținut.

Ministrul Educației, declarații despre notele finale la Evaluarea Națională 2022

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a susținut o declarație de presă în care a făcut precizări în legătură cu notele finale obținute de elevi la Evaluarea Națională 2022, după rezolvarea contestațiilor.

„Ponderea elevilor cu medii peste 5 este de 82,4%, în creștere față de evaluarea inițială. Sunt cu aproape 28.000 de elevi cu medii peste 5, mai mult ca anul trecut. Sunt 237 medii de zece. 74% din notele contestate s-au finalizat cu diferențe mai mici de 0,5 puncte.  Au fost 17 situații în care notele au fost schimbate cu mai mult de două punte- 16 la română și una la matematică. Este

cea mai mare rată de promovare la Evaluarea națională din ultimii 12 ani ”, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

EDU.RO: Rezultate finale Evaluare Națională 2022

Rezultate finale Evaluare Națională EDU.RO 2022 vor fi afișate pe site-ul oficial al Ministerului Educației și publicate, în timp real, pe site-ul Kanald.ro, site care a urmărit îndeaproape evoluția elevilor care au susținut examenul de Evaluare Națională 2022.

Potrivit statisticilor puse la dispoziție de Ministerul Educației, un număr de 21.856 de contestații au fost depuse imediat după afișare Rezultate Evaluare Națională 2022 de candidații care au fost nemulțumiți de punctajul acordat de profesori în urma corectării lucrărilor la probele scrise de Limba și literatura Română, Matematică și Limba și literatura Maternă (în cazul elevilor aparținând minorităților naționale din România).

Cele mai multe lucrări care au fost trimise spre recorectare s-au înregistrat la Limba și literatura română, acolo unde un număr de 13.000

de elevi speră joi ca notele afișate de Rezultate finale Evaluare Națională 2022 să fie mărite în urma procedurii de recorectare.

Citeste si: Rezultate contestații Evaluare Națională 2022, publicate pe EDU.RO. Notele finale după contestații la Evaluare Națională 2022

Nota afișată la Rezultate finale Evaluare Națională 2022 este definitivă

Notele, respectiv mediile afișate joi la Rezultate finale Evaluare Națională 2022 vor fi definitive și nu mai pot fi modificate, chiar dacă vor fi mai mici decât notele inițiale obținute de elevii care au depus contestație vineri, 24 iunie

2022 după ce primele Rezultate Evaluare Națională 2022 au fost afișate de EDU.RO și publicate și pe Kanald.ro,  în funcție de fiecare județ al țării. 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Înainte de a depune contestație, candidații care au susținut examenul de Evaluare Națională 2022 au fost informați că, în urma recorectării lucrărilor, notele pot crește, dar în același timp, pot și și scăzute. 

Membrii comisiilor din centrele de examen au avut obligativitatea de a informa candidații că nota inițială se poate modifica, după caz, prin creștere sau descreștere, prin nota acordată la contestații, potrivit unui unei informări a Ministerul Educației. 

Citeste si: Rezultate Evaluare Națională 2022. Edu.ro anunță notele elevilor

Rezultate finale Evaluare Națională 2022: MEDIA 10- premii în bani 

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a confirmat pentru Kanald.ro că și anul acesta, ca și în anii precedenți elevii care au obținut nota 10 pe linie la Rezultate finale Evaluare Națională 2022 vor fi recompensați.

Eforturile tuturor celor care au reușit să obțină media 10 în urma susținerii probelor scrise la examenul de Evaluare Națională 2022 vor primi suma de 1000 de lei. 

Statistica arată că numărul elevilor care au obținut anul acesta medii de 10 la examenul de Evaluare Națională 2022 este dublu față de numărul total de medii de 10 pe care elevii din anul anterior l-au obținut. 

Rezultatele Evaluării Naționale 2022, înainte de contestații arată că au fost acordate 221 de medii de zece, dublu față de anul trecut, când 120 de elevi au luat media maximă.  

Urmează să vedem joi, după afișarea rezultatelor finale la Evaluare Națională 2022, dacă statistica elevilor care au obținut 10 pe linie la examenul de anul acesta va mai crește în urma recorectării lucrărilor. 

Sumele aferente stimulentelor financiare acordate elevilor care au obținut media generală 10 la Evaluare Națională 2022 în urma afișării rezultatelor finale Evaluare Națională 2022 vor fi transmise de către Ministerul Educației Naționale inspectoratelor școlare de unde provin beneficiarii prevederilor Hotărârii de Guvern 518/2018. 

Inspectoratele școlare au obligația de a realiza plata către beneficiari în termen de 10 zile de la primirea sumelor și să transmită la Ministerul Educației Naționale- Direcția Generală Educație Timpurie, Învățământ Primar și Gimnazial, dovada efectuării plății.

Sursă: EDU.RO

 

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.