EDU.RO BAREM Istorie Bacalaureat 2022. Cum se corectează subiectele la Istorie la BAC 2022

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 21 iun 2022, 15:02

Pentru a afla cum se corectează subiectele la Istorie, dar și cum vor fi notați pentru fiecare cerință în parte, elevii de clasa a XII-a pot consulta baremul la Istorie publicat pe EDU.RO. Iată cum se rezolvau corect cerințele la istorie la BAC 2022.

Subiectele și baremul de corectare la Istorie vor fi încărcate pe EDU.RO și postate în timp real și pe kanald.ro. Proba la Istorie este a doua probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2022 și este susținută de elevii care au urmat un profil uman. Cum arată baremul de corectare la Istorie la BAC 2022 și cum vor fi punctați elevii pentru fiecare cerință?

Barem de corectare Istorie BAC 2022

 

Subiecte Istorie BAC 2022. Cum arată cerințele pentru elevii de la profilul uman

Iată subiectele la istorie pe care le-au avut elevii de rezolvat la BAC 2022. 

 

„La subiectul I elevii au avut două texte suport, unul scris de T. Judt, din  Epoca postbelică: o istorie a Europei de după 1945  și

altul de I. Kershaw, din  Drumul spre iad. Europa, 1914-1949.

Subiectul al II-lea a fost notat cu 30 de punte și a avut ca text suport un fragment din Ioan Aurel Pop și I. Bolovan, din  Marea istorie ilustrată a României și a Republicii Moldova.

Subiectul al III-lea

Elaboraţi, în aproximativ două pagini, un eseu despre evoluția spațiului românesc în a doua jumătate a secolului al XIX-lea și în primele două decenii ale secolului al XX-lea, având în vedere:

– precizarea unui fapt istoric desfășurat de români în perioada 1851-1859 și menționarea a două aspecte referitoare la acesta;
– menţionarea a două măsuri adoptate de statul român în plan intern, între anii 1862-1870;
– prezentarea unui fapt istoric desfășurat de România în contextul „crizei orientale‟ din a douajumătate a secolului al XIX-lea;
– formularea unui punct de vedere referitor la implicarea statului român în relațiile internaționale din primele două decenii ale secolului al XX-lea şi susținerea acestuia printr-un argument istoric.”,

așa arată subiectele la istorie, potrivit edupedu.ro.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Adriana Bahmuțeanu, despre relația cu fostul soț din ultima perioadă. Ce i-au spus copiii ei și la ce să renunțe. „Silviu a murit având cu mine o relație de dușmănie.”

Barem Istorie BAC 2022. Cum se corectează subiectele la Istorie

Baremul la Istorie la BAC 2022 va fi făcut public de Ministerul Educației pe site-ul oficial, în jurul orei 15:00. După fiecare probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2022, pe EDU.RO sunt postate subiectele și baremul de corectare, acestea fiind preluate și pe kanald.ro

Citeste si: Cum se va calcula media la BAC 2022 și cum se va proceda în cazul elevilor a căror medie generală va fi 5,99

Baremul la Istorie la BAC 2022 îi va ajuta pe absolvenții de liceu să vadă dacă au reușit să rezolve corect cerințele de pe foaia de examen. Având în vedere că Ministerul Educației va afișa și grila de notare, elevii își vor putea aproxima nota la Istorie, în funcție de cât de bine s-au descurcat la fiecare cerință.

Proba scrisă la Istorie din cadrul examenului de Bacalaureat 2022 are loc pe data de 21 iunie. Aceasta este proba obligatorie a profilului pentru elevii care au terminat un liceu cu profil uman. Elevii de la real primesc subiecte la matematică, aceasta fiind proba obligatorie a profilului în cazul lor. 

Pentru proba scrisă la Istorie, absolvenții de liceu trebuie să știe că toate subiectele sunt obligatorii și că la punctajul final pe care îl vor obține se vor adăuga și 10 puncte din oficiu.

Subiectele la Istorie de la BAC 2022 sunt elaborate de Ministerul Educației în conformitate cu programa școlară. La Istorie, subiectul de BAC 2022 este împărțit în trei părți. Fiecare parte conține mai multe subpuncte și este notată cu 30 de puncte. 

Când se încheie sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat 2022? 

Sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat 2022 este programată să aibă loc în perioada iunie-iulie 2022. Examenul de BAC 2022 a început cu probele de competențe lingvistice și digitale, iar între 20 și 23 iunie 2022, elevii de clasa a XII-a și a XIII-a susțin probele scrise, după cum urmează:

  • 20 iunie 2022 Limba și literatura română — proba E.a) — proba scrisă
  • 21 iunie 2022 Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisă
  • 22 iunie 2022 Proba la alegere a profilului și specializării — proba E.d) — proba scrisă
  • 23 iunie 2022 Limba și literatura maternă — proba E.b) — proba scrisă

Conform calendarului postat de Ministerul Educației, sesiunea de vară a examenului de BAC 2022 se termină pe data de 23 iunie cu proba la limba maternă. 

Citeste si: BAC 2022: Prezență mult mai mică decât anul trecut! Ministrul Educației trage un semnal de alarmă: "E dramatic"

Elevii urmează să afle primele rezultate la BAC 2022 pe data de 27 iunie 2022, iar în aceeași zi pot fi depuse și contestațiile, între orele 12:00-18:00. După ce vor fi rezolvate contestațiile, mai exact între 28 și 30 iunie 2022, absolvenții de liceu vor afla notele finale pe 1 iulie 2022. Pentru a promova examenul de BAC 2022, candidații trebuie să obțină o medie finală mai mare de 6. 

Reguli pentru candidații la BAC 2022. Ce trebuie să facă înainte de a intra în sala de examen? 

Fiecare probă a examenului de Bacalaureat 2022 este monitorizată video și audio și se desfășoară după reguli foarte bine stabilite. Ministerul Educației a anunțat că orice tentativă de fraudă va fi pedepsită cu eliminarea din sala de examen și anularea lucrării. Se consideră tentativă de fraudă introducerea în sala de examen a materialelor ajutătoare, telefoanelor mobile sau dispozitivelor electronice, dar și comunicarea cu ceilalți candidați sau cu persoane aflate în exteriorul sălii de examen.

Elevii de clasa a XII-a și a XIII-a se prezintă în sala de examen pentru proba obligatorie a profilului până la ora 08:30. Aceștia trebuie să aibă asupra lor actul de identitate și să își lase lucrurile personale în zonele indicate de comisia de supraveghere. Proba obligatorie a profilului, la istorie sau matematică, din cadrul examenului de Bacalaureat 2022 începe la ora 09:00 și durează 3 ore, timp care se scurge din momentul în care elevii intră în posesia subiectelor.

Sursa: edu.ro         

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.

Silviu Prigoană, unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri și politicieni din România, a atras de-a lungul vieții multă atenție prin alegerile sale neobișnuite și deseori surprinzătoare. Printre acestea se numără și numele aparte alese pentru trei dintre copiii săi, care au stârnit curiozitatea publicului și au fost adesea discutate.