EDU.RO: Barem Matematică Evaluare Națională 2022. Cum se corectează subiectele la Matematică, la Evaluare Națională 2022

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 16 iun 2022, 15:19
 Evaluare Națională 2022  Foto(5)

Baremul de corectare a subiectelor la proba scrisă la Matematică din cadrul examenului de Evaluare Națională 2022 va fi făcut public de Ministerul Educației. EDU.RO va prezenta cum se corectează subiectele la Matematică, la Evaluare Națională 2022.

Barem Matematică Evaluare Națională 2022 tocmai a fost publicat 

Acesta este modul de rezolvare a Subiectelor la Matematică Evaluare Națională 2022. Absolvenții claselor a VII-A au avut astăzi de rezolvat subiecte matematică Evaluare Națională 2022 din varianta de examen cu numărul 2 a cărui modalitate de rezolvare tocmai a fost afișată de Ministerul Educației. 

Grila de rezolvare a subiectelor la matematică 2022 pe care candidații le-au primit de dimineață este cea de mai jos, iar toți cei interesați pot consulta acest Barem Matematică Evaluare Națională 2022 conform variantei de examen cu numărul 2

care a picat astăzi elevilor. 

 

UPDATE: EDU.RO a publicat subiectele la Matematică la Evaluare Națională 2022. Mai jos sunt subiectele MATEMATICĂ EVALUARE NAȚIONALĂ 2022 pe care elevii le-au avut de rezolvat în această dimineață. 

Varianta care le-a picat elevilor la proba de matematică la Evaluare Națională 2022 a fost varianta cu numărul 2. 

BAREM MATEMATICĂ EVALUARE NAȚIONALĂ 2022  va fi făcut public de Ministerul Educației și publicat în timp real pe site-ul kanald.ro. Atât barem matematică Evaluare Națională 2022 cât și modul cum se corectează subiectele la matematică vor fi cele aferente variantei de examen cu numărul 2, varianta care le-a picat în această dimineață candidaților care au susținut proba scrisă la matematică Evaluare Națională 2022. 

Kanald.ro va publica Baremul de corectare a subiectelor la proba scrisă la Matematică și modul cum se corectează subiectele la Matematică la Evaluare Națională 2022 de îndată ce acestea vor fi făcute publice de către Ministerul Educației, care le va afișa pe site-ul oficial  EDU.RO. 

Citeste si: Cum se calculează media pentru admiterea la liceu 2022. Iată cât de mult contează notele de la Evaluarea Națională 2022

Barem Matematică Evaluare Națională 2022. Subiecte rezolvate 

Profa de Mate  a postat pe pagina sa de Facebook rezolvarea subiectelor la matematică la Evaluare Națională 2022. 

Vezi cum se rezolvă subiectele I și II din varianta cu numărul 2 pe care candidații la examen au primit-o astăzi la subiectele de la Evaluare Națională 2022. 

Pentru proba scrisă la Matematică site-ul kanald.ro va publica Barem Matematică Evaluare Națională 2022 de îndată ce acesta va fi afișat.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Elevii pot consulta, după ce au susținut proba scrisă, baremul și grila de corectare a subiectelor la Matematică la Evaluarea Națională 2022 care va apărea pe site-ul oficial al Ministerului Educației și își pot calcula un rezultat aproximativ la această probă.

Citeste si: Este oficial: Fără teze obligatorii și fără medii semestriale pentru elevi! Noi schimbări în Educație au fost anunțate de ministrul Sorin Cîmpeanu

Potrivit acestui Barem Matematică Evaluare Națională 2022, elevii care au susținut proba scrisă la matematică vor primi 10 puncte din oficiu. 

Potrivit regulilor din barem, nu se acordă fracţiuni de punct, dar se pot acorda punctaje intermediare pentru rezolvări parţiale, în limitele punctajului indicat în barem Matematică Evaluare Națională 2022. 

Cum se corectează subiectele la Matematică, la Evaluare Națională 2022 

Elevii care au susținut proba scrisă la Matematică au avut la dispoziție modele de teste de antrenament pe care Ministerul Educației le-a publicat în cursul acestui an școlar tocmai pentru a-i familiariza pe aceștia cu modul cum se corectează subiectele la Matematică, la Evaluare Națională 2022. 

Referitor la modul cum se corectează subiectele la Matematică, la Evaluarea Națională 2022, probă scrisă pe care absolvenții claselor a VIII-a o vor susține pe data de 16 iunie 2022, site-ul oficial al Ministerului Educației și site-ul kanald.ro vor afișa BAREM MATEMATICĂ EVALUARE NAȚIONALĂ 2022  începând cu orele 15:00.

Astfel, toți cei interesați vor putea avea acces la modul CUM SE CORECTEAZĂ SUBIECTELE LA MATEMATICĂ LA EVALUARE NAȚIONALĂ 2022. 

Repartizarea elevilor în sală pentru proba la Matematică Evaluare Națională 2022

Înainte de a începe proba scrisă la Matematică la Evaluarea Națională 2022, elevii vor fi repartizați în sala de clasă conform listelor stabilite în prealabil și afișate pe ușa fiecărei săli de examen. 

Această listă va conține și prevederile metodologiei care-i informează pe elevi că pătrunderea în sală cu materiale ajutătoare, cu mijloace electronice de calcul sau de comunicare, fraudă sau tentativă de fraudă atrag după sine eliminarea din sală si acordarea  notei 1 (unu). 

Citeste si: Calendar Evaluare Națională 2022: Programul pentru Evaluarea Națională 2022 la Limba română, Matematică și Limba maternă

Toate sălile de examen, sălile în care se multiplică subiectele sau cele în care se preiau, evaluează sau se depozitează lucrările scrise vor fi dotate cu camere de luat vederi, potrivit  portalînvățământ.ro.

Un alt aspect foarte important de care trebuie să țină cont toți elevii care vor susține proba scrisă la matematică are legătură cu ora la care trebuie să se prezinte în vederea susținerii examenului. Ministerul Educației a stabilit că  elevii trebuie să fie în săli până cel târziu la ora 8:30.  Examenul începe la ora 9:00 si dureaza 2 ore.

Atenție!   Elevii nu au voie sa iasa din examen mai devreme de o ora. 

Evaluare Națională 2022. Când se afișează rezultatele la  MATEMATICĂ

Potrivit Calendarului de Evaluare Națională 2022 stabilit de Ministerul Educației, rezultatele oficiale la proba scrisă la Matematică vor fi afișate pe data de 23 iunie 2022.

Atunci, elevii vor afla rezultatele la fiecare probă din cadrul examenului de Evaluare Națională 2022 cât și media generală obținută în urma acestui examen.