Edu.ro repartizare licee 2023: Cea mai mare greșeală pe care trebuie să o eviți când completezi opțiunile

Author: Cristina Mocanu

Află în ce liceu ai fost repartizat în funcție de media obținută la Evaluarea Națională 2023.

Admiterea la liceu a absolvenților de clasa a VIII-a se va desfășura conform Metodologiei de organizare și desfășurare în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2011-2012, aprobată prin Ordinul ministrului Educației și Cercetării, tineretului și sportului nr.4802/2010.

Cum se va face admiterea la liceu în 2023?

Admiterea la liceu 2023 se va face în funcție de notele pe care elevul le-a obținut la Evaluarea Națională.

În acest an media claselor V-VIII nu va mai conta în calculu mediei de admitere la liceu, iar repartizarea se va face doar cu ajutorul mediei obținute la Evaluarea Națională 2023. calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele incluse în Evaluarea Națională.

Citește și: Rezultatele finale Evaluare Națională 2023: Edu.ro a anunțat mediile după contestații

Care este calendarul admiterii la liceu în 2023?

Potrivit admitere.edu.ro, Admiterea la liceu se va face potrivit următorului calendar:

- 6-7 și 10-17 iulie 2023: Completarea opțiunilor în fisele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a. Este important ca aceste opțiuni să fie completate cu atenție, deoarece orice greșeală poate duce la o repartizare nedorită.

De asemenea, absolvenții care doresc să participe la admiterea în alt județ trebuie să depună/transmită fisele conform procedurii stabilite.

- 6-7 și 10-14 iulie 2023: Verificarea de către părinți și candidați a corectitudinii datelor din fișa listată de calculator, corectarea eventualelor erori în baza de date computerizată și listarea fiselor corectate. Aceste operațiuni se vor realiza utilizând aplicația informatică centralizată.

- 17 iulie 2023: Termenul limită pentru transmiterea bazei de date de la centrele de înscriere la centrul de admitere județean/al municipiului București.

În aceeași zi se face transmiterea bazei de date de la centrele de admitere județene/al municipiului București la Centrul Național de Admitere prin confirmarea finalizării operațiunilor specifice în aplicația informatică centralizată.

- 18 iulie 2023: Corectarea erorilor și confirmarea finalizării modificărilor în aplicația informatică centralizată.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

- 19 iulie 2023: Repartizarea computerizată în învățământul liceal a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2022-2023.

- 19 iulie 2023: Comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în învățământul liceal. Afișarea în unitățile de învățământ gimnazial a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământ liceal din județ/municipiul București.

- 20-25 iulie 2023: Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați.

- 25 iulie 2023: Transmiterea de către unitățile de învățământ liceal a situației locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere.

- 26-28 iulie 2023: Rezolvarea de către comisia de admitere județeană/a municipiului București a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

Pe data de 5 iulie ar trebui să se afișeze ierarhia la nivel județean/ al municipiului București a absolvenților clasei a VIII-a.

Citește și: Admitere ASE 2023: Cu ce medie poți intră la fără taxă?

Ce greșeli trebuie să evitați atunci când completați fișa de admitere la liceu?

Una dintre greșelile pe care le fac elevii cu note mari este să nu bifeze mai multe licee pentru repartizare.

Din păcate, admiterea computerizată s-a dovedit o reală capcană de-a lungul timpului, pentru elevii și părinții care nu respectă procedura.

Candidații trebuie să fie atenți la modul în care completează fișele de înscriere şi nu trebuie să uite să confirme locul la liceu, odată ce sunt repartizați.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?