Edu.ro Rezultate Admitere Liceu 2023: La ce oră se publică online repartizarea computerizată?

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 07 apr 2024, 00:05

Completarea opţiunilor pe fişa de admitere la liceu se face în ordinea preferinţelor candidaţilor

Sursa: freepik.com

Repartizarea computerizată a absolventilor de clasa a VIII-a se va face pe 19 iulie 2023, în conformitate cu  calendarul admiterii învățământul liceal pentru anul școlar 2023-2024.

Elevii de clasa a VIII-a completează opțiunile în fișele de înscriere la liceu, în prezența părintelui și a dirigintelui, în perioada 6-7 și 10-17 iulie 2023. Completarea opţiunilor pe fişa de admitere se face în ordinea preferinţelor candidaţilor.

Admitere Liceu 2023

Conform calendarului oficial, absolvenţii clasei a VIII-a completează opţiunile în fişele de înscriere la liceu, în prezenţa părintelui şi asistaţi de diriginte, în perioada 6-7 iulie şi 10-17 iulie 2023.

Ministerul Educației atenționează că prea puține opțiuni/coduri sau coduri introduse greșit în fișa de opțiuni pot duce la nerepartizarea elevului sau la repartizarea la o specializare nedorită.

După completarea fișei și introducerea opțiunilor în calculator, elevul va primi fișa completată, pentru verificare. Înainte de a o semna, trebuie să se asigure că totul este corect.

Cum se calculează media de admitere la liceu 2023

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, o reprezintă media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele incluse în Evaluarea Națională.

În cazul în care doi candidați au medii de admitere egale, aceștia vor fi departajați folosind, în ordine, următoarele criterii, potrivit ordinului de mai sus:

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

a) nota obținută la proba de limba și literatura română din cadrul evaluării naționale;

b) nota obținută la proba de matematică din cadrul evaluării naționale;

c) nota obținută la proba de limbă maternă din cadrul evaluării naționale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoștințelor de limbă maternă, în cazul candidaților care solicită înscrierea la unități de învățământ cu predare în limba minorităților naționale;

d) media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a.

Rezultate Admitere Liceu 2023

Repartizarea computerizată  a absolventilor de clasa a VIII-a se va face pe 19 iulie 2023, în conformitate cu   calendarul admiterii învățământul liceal pentru anul școlar 2023-2024   . 

19 iulie 2023: Comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în învățământul liceal.

Afișarea în unitățile de învățământ gimnazial a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal din județ/municipiul București;

20 – 25 iulie 2023: Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați;

25 iulie 2023: Transmiterea de către unitățile de învățământ liceal a situației locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere;

26-28 iulie 2023: Rezolvarea de către comisia de admitere județeană/ a municipiului București, a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.