Edu.ro Subiecte Matematică Evaluare Națională 2023. Elevii de clasa a VIII-a se pregătesc pentru susținerea examenului pentru Evaluarea Națională, care contează în proporție de 100% pentru admiterea la liceu. Astfel, miercuri, 21 iunie, aceștia susțin proba scrisă la matematică.
Update: Mai jos aveți atașat subiectele de la proba scrisă la matematică pentru Evaluare Națională 2023, în format PDF:
Subiecte Matematică Evaluare Națională 2023
Cum puteți vedea online rezolvările subiectelor pe EDU.ro?
Imediat după terminarea examenului la matematică pentru Evaluarea Națională, subiectele vor fi publicate în acest articol. Ulterior, după ora 15:00, baremul de corectare va fi disponibil pe EDU.ro.
Astfel, elevii clasei a VIII-a vor susține miercuri, 21 iunie, examenul scris la matematică pentru Evaluarea Națională, înainte de a trece la pasul următor în viață și anume alegerea liceului.
Examenul la Limba Română va avea loc pe data de 19 iunie 2023, iar examenul la Matematică pe data de 21 iunie 2023.
Citește și: Barem Matematică Evaluare Națională 2023
Examenul de Evaluare Națională urmează să se desfășoare într-o singură sesiune, cu probe organizate în perioada 19-22 iunie. De asemenea, primele rezultate vor fi disponibile în 28 iunie, iar cele finale, vor fi afișate după contestații, pe data de 4 iulie.
Subiectele sunt elaborate pe baza conținuturilor şi competențelor asociate acestora, conform programelor.
Subiectele și baremele din acest an se vor publica zilnic, la ora 15:00, după încheierea fiecărei probe.
Cum se vor desfășura examenele pentru Evaluarea Națională 2023
Accesul candidaţilor în săli este permis începând de la ora 8:00, până la ora 8:30.
Examenul va începe la ora 9.00.
Elevii urmează să fie așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică. În intervalul 8:30 – 9:00, candidații vor fi legitimați şi li se va explica modul de desfășurare a probei.
Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute şi se calculează după completarea casetei de identificare a broșurii cu subiecte.
De asemenea, trebuie știut că pot beneficia de prelungirea timpului de lucru, cu maximum două ore, candidații pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Județeană/ a Municipiului București de Organizare a Evaluării Naţionale, în baza prevederilor Procedurii nr. 33576/31.10.2022 cu privire la asigurarea condiţiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz şi tulburări de neurodezvoltare.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
Începând cu ora 9:00, candidații vor primi broșura cu subiectele şi hârtie ștampilată pentru ciornă.
Pentru proba de la disciplina Matematică, elevii pot să utilizeze instrumente de desen. Se interzice folosirea, în timpul probelor, a mijloacelor de calcul. Se folosesc doar colile distribuite de asistenţi.
Ce trebuie să cunoască elevii?
- La proba de Matematică, un răspuns de la Subiectul I sau de la Subiectul al II-lea poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală şi încercuirea altui răspuns considerat corect.
- La figurile de la proba de Matematică sunt permise marcajele pe figură şi completarea figurilor cu creion sau stilou/pix de culoare albastră.
Candidaţilor le este interzis să intre în sală cu orice tip de materiale ajutătoare: manuale, dicționare, notițe, însemnări, cărți, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu telefoane mobile şi cu orice instrument electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare.
Încălcarea regulilor menționate va fi considerată fraudă/tentativă de fraudă, iar candidații respectivi sunt eliminați de la proba în cauză.
Elevilor le este permis să intre în sala de examen cu: actul de identitate, stilou/pix de culoare albastră, creion, gumă de șters, riglă, eventual apă și șervetele!
Care este calendarul examenului pentru Evaluarea Națională?
- 19 iunie 2023: Limba și literatura română – probă scrisă
- 21 iunie 2023: Matematica – probă scrisă
- 22 iunie 2023: Limba și literatura maternă – probă scrisă
- 28 iunie 2023 (până la ora 14.00): afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
- 28 iunie 2023 (orele 16.00-19.00) – 29 iunie 2023 (orele 8.00-12.00): depunerea contestațiilor
- 29 iunie – 4 iulie 2023: soluționarea contestațiilor
- 4 iulie 2023: afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor
Sursă: edu.ro