Părinții își vor putea exprima, de astăzi, 25 iulie, opinia despre învățământ, prin intermediul noului chestionar dedicat părinților. Opinia majorității urmează să fie adusă la cunoștință în Ministerul Educației.
Noul chestionar dedicat părinților va exprima opinia majorității
În funcție de răspunsurile care vor fi date prin intermediul noului chestionar dedicat părinților, Federația Națională a Părinților își va anunța poziția față de Legile Educației.
De-a lungul timpului, mai multe dezbateri în spațiul public au avut loc odată ce Legile Educației au fost publicate în consultarea publică. Din cauza faptului că opiniile erau chiar și la poli opuși, s-a decis asupra acestui tip de chestionar, pentru a se putea exprima opinia majorității.
Federația a lansat chestionarul bazat pe două probleme arzătoare în ceea ce privește sistemul educațional: admiterea la liceu și examenul de Bacalaureat.
Pentru ca opinia părinților să fie una cât se poate de reală și pentru ca toate concluziile finale să fie cât se poate de clare, înainte de a completa chestionarul, părinții trebuie să citească art. 74-77 ale proiectului Legii Învățământului preuniversitar.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
După ce părinții vor completa chestionarul, Federația Națională a Părinților va exprima opinia majoritară în cadrul discuțiilor cu reprezentanții Ministerului Educației, cât și în cadrul unor acțiuni care vor avea loc ulterior. Discuția cu reprezentanții Ministerului Sănătății va avea loc pe data de 10 august, conform educatieprivata.ro.
Chestionarul poate fi completat aici: https://forms.gle/uMu1y3RZGFDvf24r9
Sorin Cîmpeanu a anunțat finanțări importante în ceea ce privește sistemul preuniversitar
Sorin Cîmpeanu a declarat că, prin intermediul noii Legi a Educației, se vor face schimbări important e atât în ceea ce privește salariile profesorilor, cât și în ceea ce privește cheltuielile materiale.
„Este prevăzută o creştere în proiectul noii legi a învăţământului preuniversitar – sperăm să se adopte în forma aceasta, din această perspectivă a finanţării, cel puţin – de 40% pentru costuri salariale, de la 6.386
Citeste si: Vești bune pentru profesori! Sorin Cîmpeanu a anunțat salarii mai mari pentru cadrele didactice
Sunt şi cheltuieli materiale pentru creşterea gradului de incluziune, sunt şi cheltuieli de funcţionare de genul cheltuielilor cu utilităţile, spre exemplu, care au avut o creştere dramatică în ultima perioadă. În acest fel înţelegem să susţinem prioritar funcţionarea şcolilor şi grădiniţelor”, a spus Sorin Cîmpeanu, conform libertatea.ro.