Edward Iordănescu se desparte de echipa națională a României după un parcurs istoric la EURO 2024? „Familia mea are nevoie mai mare de mine”

Autor: Andrei Costanda
Actualizat: 02 iul 2024, 23:43

Edward Iordănescu a anunțat că are nevoie de o pauză

Sursa: Inquam Photos / Alex Nicodim

După o înfrângere dureroasă în optimile de finală ale EURO 2024, selecționerul Edward Iordănescu și-a exprimat dorința de a lua o pauză, indicând că ar putea renunța la conducerea echipei naționale.

România a fost eliminată din optimile de finală ale EURO 2024, după o înfrângere categorică în fața Olandei, scor 3-0. Înfrângerea a marcat sfârșitul unei campanii dure pentru echipa națională, care a fost dominată de o echipă olandeză în mare formă, avându-i pe Cody Gakpo și Donyell Malen printre cei mai remarcabili jucători. Gakpo a deschis scorul în minutul 20, iar Malen a completat victoria cu două goluri în minutele 83 și 90+3.

Edward Iordănescu a dat de înțeles că nu va mai continua la echipa națională

La finalul meciului, Edward Iordănescu a făcut o declarație enigmatică, lăsând să se înțeleagă că șansele să continue pe banca tehnică a naționalei României sunt foarte mici. Selecționerul, aflat la final de contract cu Federația Română de Fotbal (FRF), a subliniat necesitatea unei pauze pentru a evalua situația și a discuta cu oficialii FRF și cu familia sa înainte de a lua o decizie finală.

„Le mulțumesc băieților pentru această poveste, sunt mândru de ei. Le cer iertare suporterilor pentru că nu am reușit să ne ridicăm la nivelul lor. Ei sunt campionii Europei!”, a declarat Iordănescu, arătându-și aprecierea pentru efortul echipei, în ciuda rezultatului dezamăgitor.

Referindu-se la meciul împotriva Olandei, Iordănescu a menționat că primele 20 de minute au fost dominate de echipa sa, care a adoptat o strategie menită să surprindă adversarul.

„Am fost intenși, am fost agresivi, după care, la prima situație, au creat golul. Toate au fost acțiuni individuale, calitate. Echipa a dat ce-i mai bun. Am făcut improvizație la improvizație”, a explicat selecționerul, subliniind dificultățile întâmpinate și eforturile depuse de jucători.

Citește și: Lanț de tragedii pe litoralul românesc: Un bătrân s-a înecat chiar sub ochii fiicei sale. Un alt tânăr a fost salvat în ultimele clipe

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Alertă de Cod Roșu de furtuni în mai multe județe din țară: Avertizări de urgență emise de meteorologii ANM

Edward Iordănescu: „Am nevoie de odihnă”

Cu toate acestea, Iordănescu a recunoscut că este timpul pentru o pauză, evidențiind presiunea și emoțiile intense din ultimii doi ani și jumătate.

„Am nevoie de odihnă, după care va fi o discuție cu cei de la Federație, dar și cu familia mea”, a adăugat el, lăsând deschisă posibilitatea

de a renunța la funcția de selecționer.

Cea mai semnificativă parte a declarației sale a fost legată de nevoile familiei sale.

„În acest moment, cred că familia mea are nevoie mai mare de mine decât are echipa națională. Au fost doi ani și jumătate de muncă, cu atacuri multe din diverse direcții, cu emoție. Vom vedea ce vom decide.”, a completat Edward Iordănescu declarația sa.

Această declarație sugerează că Edward Iordănescu ar putea prioritiza timpul petrecut cu familia în fața continuării carierei de selecționer al echipei naționale. Fanii și oficialii FRF așteaptă cu nerăbdare decizia finală a selecționerului, care va avea un impact semnificativ asupra viitorului echipei naționale.