EFECT ULUITOR dupa disparitia celebrului taragot al artistului Dumitru Farcas. Hotii se tem sa mai puna mana?

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 06 oct 2020, 14:45

Ce s-a intamplat dupa ce Dumitru Farcas a fost pradat de celebrul sau taragot chiar in centrul Capitalei?

Zona a devenit mai sigura. Nu acelasi lucru se poate spune, însa, despre alte strazi ale orasului. Dovada, într-un material filmat cu o camera ascunsa!

Hotii au facut legatura intre concertul maestrului si masina plina de bagaje! Statisticile politistilor ne arata ca, in medie, in fiecare zi au loc 2 furturi din autoturisme. Conform acelorasi date, tot zilnic, alte 5 masini dispar cu totul! Asa ca ne-am propus un experiment.

Sa ne imaginam urmatoarea situatie: grabiti din cale-afara, am uitat geamul deschis la masina. Nici portiera nu e securizata. Iar pe bord, intr-un loc unde sa bata la ochi, am lasat un portofel. Cat de repede dispare?
Cam asa s-au petrecut lucrurile si cu taragotul lui Dumitru Farcas. Soferul a uitat masina descuiata, s-a dus sa se adaposteasca de ploaie, iar hotii au operat linistiti.

Stirea acestui furt a facut inconjurul tarii.
Politistii s-au mobilizat, au mers cu mascatii peste hoti iar maestrul Farcas si-a recuperate bijuteria. Efectul pe strazile din centrul Capitalei se observa si acum. Nimeni nu mai indrazneste sa puna mana, chiar daca masina e deschisa, iar portofelul este asezat… ispititor.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Da, putem spune ca neatentia se plateste. Am lasat masina parcata in mai multe zone din capitala.

In cele din urma, cineva s-a servit… Nici vorba sa mai dai de autor. Iute de picior, a disparut. In plus, a apucat sa se uite in portofel. Bineinteles, era gol! Asa ca… l-a aruncat!

Noi am experimentat, altii insa au patit-o! Si s-au ales cu o paguba serioasa! Una dintre victime accepta sa ne povesteasca patania, cu conditia sa-i protejam identitatea: „Am parcat prin centru, am intrat 2 minute intr-un magazin.

Am uitat sa inchid portiera. Mi-am lasat telefonul in dreapta, pe scaun. Mai aveam si niste hartii, nu era nimic important. Mi-au luat tot!”

Ca sa nu patiti ca in situatiile de mai sus, ar fi util sa respectati cativa pasi importanti! Nu lasati in autoturism obiecte de valoare, mai ales  la vedere. Chiar daca masina este inchisa, un telefon mobil sau un portofel pot invita anumiti indivizi sa va sparga geamul.

Chiar daca sunteti pe fuga, incuiati cu grija portierele. Mai ales daca aveti un sistem centralizat de inchidere, verificati daca portierele sunt blocate. Exista dispositive de bruiaj care anuleaza inchiderea centralizata, si, in acest fel, hotii pot opera linistiti dupa plecarea dumneavoastra.

 

Taguri: